Selecteer een pagina
MeerSamen organiseert vrolijke WinterWeken

7 december 2023

MeerSamen organiseert vrolijke WinterWeken

PERSBERICHT | Na het succes van de ZomerWeken in augustus komt MeerSamen in de Kerstvakantie met de eerste editie van de WinterWeken. Met vijf zeer verschillende maar altijd vrolijke activiteiten is er voor elke leeftijd een leuk verzetje tijdens de feestdagenperiode.

“De Zomerweken smaakten naar meer”, lacht Yvon Bus van MeerSamen. “En dus hebben we meteen maar de koe bij de horens gevat. Samen met onze partners en vrijwilligers hebben we een leuk gevarieerd programma voor de WinterWeken in de steigers gezet. Er is echt voor ieder wat wils.”

Het spits wordt op vrijdagmiddag 22 december afgebeten met alweer het tweede Gouwe Ouwe feest met band in het Denksportcentrum aan De Oost 52. Muziek uit de jaren ’60 en ’70 staat daarin centraal. “De vorige editie was een groot succes”, herinnert Bus zich. “En wie nog kleren of attributen uit die tijd heeft, mag ze rustig aandoen. Dat doen er meer. Alles voor de sfeer.”

Kerstfestijn en kampvuur
De tweede activiteit is het Kerstfestijn op 26 december, ook in het Denksportcentrum. “Dit is een 50+ activiteit”, vertelt Yvon. “We gaan gewoon de gezellige dingen doen die horen bij de feestdagen: kerstmuziek luisteren, spelletjes doen en natuurlijk lekker eten. Maar het belangrijkst is dat we het samen doen. Want met Kerst hoef je niet alleen zijn.”
Op donderdag 28 december is het MeerSamen kampvuur het warme middelpunt van een activiteitendag op het terrein van de scouting aan de Gildepenningdreef. “Op het vuur kun je broodjes, worstjes en marshmallows roosteren en alle activiteiten, behalve het kampvuur, zijn overdekt”, vertelt Bus. Meedoen aan de activiteiten is vrijwillig.

Knutselen en meerkamp
Tijdens de Winterknutsels op 3 januari in het Denksportcentrum mogen kinderen van 4-12 een vogelhuisje versieren. “Ouders en grootouders mogen helpen, tenminste als de kinderen het goed vinden”, knipoogt Bus. “Het huisje mag je na afloop meenemen”. De laatste activiteit is de MeerSamen Meerkamp op 4 januari bij de Dorpsboerderij aan de Wisentweg. “Dit belooft een hilarisch evenement te worden”, verklapt Bus. “We gaan allerlei oudhollandse straatspelletjes doen. Denk aan hinkelen, ringwerpen, blik gooien, hoelahoopen en nog veel meer. En wat is er nou leuker dan kijken of je het beter kunt dan je ouders of opa en oma.”

Meer informatie over doelgroepen, adressen en aanvangstijden is te vinden op www.meersamen.nu/meersamendoen. Aanmelden is verplicht en kan tot 24 uur van te voren bij Yvon Bus op 0619673727 of yb@meersamen.nu.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code