Selecteer een pagina
MFC Swifterbant bereikt hoogste punt

1 juni 2023

MFC Swifterbant bereikt hoogste punt

PERSBERICHT | Donderdag 25 mei hesen Jorritsma Bouw, gemeente Dronten en OFW de vlaggen. Met het plaatsen van het dak op het Multifunctioneel Centrum (MFC) in Swifterbant werd het hoogste punt bereikt. Een mijlpaal om te vieren.

Met de bouw van het MFC gaat een lang gekoesterde wens van de inwoners van Swifterbant in vervulling. September vorig jaar was de eerste paal een feit. Hierna is de planning voorspoedig verlopen en bereikte het MFC het hoogste punt. “Het is geweldig om de voortgang van de bouw te zien”, aldus wethouder Peter van Bergen. “De aanstaande gebruikers spreken elkaar regelmatig en zijn betrokken bij de inrichting. Nog even en dan kunnen alle Swifterbanters genieten van deze mooie voorziening”.

Ook de bewoners van de appartementen zijn bekend. Noek Pouw, directeur bestuurder OFW: “Dit voelt altijd bijzonder. We nemen de nieuwe bewoners de komende maanden mee in alle stappen richting de oplevering van hun nieuwe thuis in Swifterbant. Dat is hopelijk het begin van vele jaren woongeluk in dit prachtige gebouw als nieuwe entree van Swifterbant. Nog heel even geduld, kan ik alleen maar zeggen.”

Voor de zomer wind- en waterdicht
Het casco van het MFC staat. Gelijktijdig zijn de gevelsluitende houtskeletbouw elementen inclusief kozijnen en beglazing aangebracht. Eind mei start de gevelafwerking met keramische geveltegels en er is gestart met het aanbrengen van de dakbedekking. Hiermee is het gebouw voor de zomer wind- en waterdicht. “We liggen mooi op schema en de bouw verloopt soepel. We zijn blij dat de bewoners van Swifterbant straks kunnen genieten van dit nieuwe MFC”, aldus projectleider Addy Sonneveld van Jorritsma Bouw. “Grote dank hiervoor”, vult Noek Pouw aan. “Ook de medewerkers van installateur Hulstflier! Zij spelen vanaf de start van de bouw een belangrijke rol bij de technische uitwerking van de duurzame installaties.”

Verhuur 8 appartementen begane grond
Inmiddels zijn 22 appartementen toegewezen aan toekomstige huurders. De acht appartementen op de begane grond van het MFC, die in eerste instantie door Coloriet als zorgappartementen zouden worden verhuurd, zijn vanaf woensdag 17 mei geplaatst op de website woningzoeken.ofw.nl. Woningzoekenden van 55 jaar en ouder kunnen hun interesse tot 31 mei kenbaar maken. Woningzoekenden die het langst staan ingeschreven bij OFW en voldoen aan de voorwaarden, krijgen een appartement aangeboden. Nadat het appartement aangeboden is, heeft de woningzoekende een week de tijd om zijn keuze definitief kenbaar te maken.

Foto: © Oost Flevoland Woondiensten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code