Selecteer een pagina
Milieustraat gesloten

26 september 2022

Milieustraat 28 en 29 september gesloten

PERSBERICHT | De milieustraat in Dronten is op woensdag 28 en donderdag 29 september gesloten wegens groot onderhoud. De milieustraat aan De Schipbeek 30 krijgt nieuwe aan- en afmeldzuilen. Deze apparaten wegen het gewicht bij aankomst en vertrek om zo te registreren hoeveel gewicht er is afgeleverd bij de milieustraat.

Inwoners kunnen vanaf 30 september pinnen vanuit de auto en het is mogelijk -als daar behoefte aan is- een bon met weeggegevens te ontvangen.

Het wegbrengen van afval naar de milieustraat is in de meeste gevallen gratis. Voorbeelden van gratis afval zijn: bruin- en witgoed, klein chemisch afval, schoon metaal, textiel, glas, papier, autobanden zonder velg, groenafval, schoon puin en schone grond en asbest (speciaal verpakt).

Bankstellen, matrassen, vloerbedekking en bijvoorbeeld hout vallen onder betaald afval. Inwoners kunnen jaarlijks per huishouden 100 kg afval gratis brengen. Huishoudens die over dit bedrag komen, betalen hiervoor.

Een efficiënte en toegankelijke milieustraat draagt bij aan het beter scheiden van afval, waardoor het aantal kilo’s restafval minder wordt en spullen kunnen worden hergebruikt of gerecycled. De gemeente Dronten gaat voor 100 procent afval scheiden. Dit doen we voor nu en de toekomst.

Meer informatie en tips over afval scheiden is te vinden op www.wijgaanvoor100.nl

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code