Selecteer een pagina
Modelspoorbaan komt naar FlevoMeer Bibliotheek Dronten

24 oktober 2022

Modelspoorbaan komt naar FlevoMeer Bibliotheek Dronten

PERSBERICHT | De vereniging Model Spoor Vrienden Dronten komen op 4 en 5 november met hun spoorbanen naar de FlevoMeer Bibliotheek in Dronten. Tijdens dit evenement zullen allerlei verschillende soorten modelspoorbanen worden opgezet.

Op vrijdag van 14.00u tot 20.30u en op zaterdag van 10.00u tot 17.00u zullen de spoorbanen te bezichtigen zijn. De modelspoorbanen zullen op het Serviceplein en op de tweede verdieping van de bibliotheek tentoongesteld worden. Er worden diverse modelspoorbanen in werking gezet. Ook worden er live schaalmodellen gemaakt voor de Modelspoorbanen. Voor kinderen is er een houten spoorbaan waaraan gebouwd en mee gespeeld kan worden. Ook is er een speciale verrassing georganiseerd. Van het tweede seizoen “de Grote Kleine Treinencompetitie” zijn vijf vrijwilligers van het Modelspoor Museum uit Sneek aanwezig met de gebouwde spoorbaan rondom het sprookje Shrek.

Shrek in Dronten
Op 15 oktober was op TV te zien hoe de bouwers van team groen een modelbaan bouwden met als thema Shrek. Die baan is nu te zien tijdens de Modelspoormanifestatie en de bouwers zijn erbij.

In een verafgelegen moerasland woont de oger Shrek. Hij is erg op zijn privacy gesteld en jaagt iedereen die in de buurt van zijn huis komt weg. Op een dag besluit Heer Farquaad, de koning van het nabij het moeras gelegen koninkrijk, om alle sprookjesfiguren uit zijn rijk te verbannen. Dat verhaal hebben de bouwers “Team Groen” uit Friesland vertaald naar hun Shrek-baan. Een baan met veel details en technische hoogstandjes. Dat was zaterdag 15 oktober te zien op televisie bij “de Grote Kleine Treinen Competitie” en nu in Dronten.

Model Spoor Vrienden Dronten
De MSVD is een modelspoor vriendenclub in Dronten. Sinds het bestaan in november 2007 groeide de club gestadig en bestaat op dit moment uit een 40+ tal enthousiaste vrienden met allemaal een gedeelde passie, namelijk de modelspoorwegbouw.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code