Selecteer een pagina
Musicalcomedy over de wondere wereld van het daten

15 november 2022

Musicalcomedy over de wondere wereld van het daten

PERSBERICHT | Een nieuw stuk met Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Sanne Franssen. Musicalcomedy is een genre dat niet heel vaak ten tonele wordt gevoerd. Daarom vinden Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Sanne Franssen het ook zo enorm leuk om straks met Blind Date de theaters in te gaan.

“Blind Date is een nieuwe Nederlandse musical en speciaal voor ons geschreven”, trapt Brigitte Heitzer af. “Het is ook heerlijk om samen met Freek, Sanne en regisseur Joep Onderdelinden aan het stuk te sleutelen. We hebben echt een inbreng. Dat is toch echt anders bij een stuk wat al helemaal vast staat of waaraan je niks meer mag veranderen.” Freek vult aan: “Ik sta dit seizoen in Blind Date en Les Misérables. Die afwisseling van een nieuw stuk en een bestaande voorstelling vind ik erg fijn.” Sanne is blij met deze werkwijze. “Alles is bespreekbaar. Het is heel tof en vernieuwend geschreven maar door onze inbreng wordt deze voorstelling ook echt van ons”, zegt Sanne.

Blind Date gaat over Bob en Jenny. Ze zijn al een tijdje single en het lukt maar niet om iemand te vinden en daarom schrijven ze zich bij het Datingbureau van Roos dat blind dates organiseert. En dat is natuurlijk hét ingrediënt voor allerlei hilarische ontwikkelingen.

Freek is erg te spreken over de muziek. “Die past er echt enorm goed bij. Ontroerende ballads, up tempo nummer maar ook mooie meerstemmige stukken”, zegt hij. “En ik ben vooral heel blij dat de muziek live wordt gespeeld door een combo. Dat is tegenwoordig echt niet altijd het geval. Maar live muziek heeft zo’n meerwaarde.”

“Dat het comedy is maakt het natuurlijk best spannend want hoe gaat het publiek straks reageren”, zegt Sanne. “Dat weet je pas als je het theater in gaat. En dan is er ook nog het verschil tussen de noordelijke provincies en de zuidelijke provincies” “De zuidelijke provincies hebben de naam stil te zijn maar dat is helemaal niet waar hoor”, lacht Brigitte die oorspronkelijk uit Limburg komt. “Het is altijd heel spannend hoe een grap valt. Het is echt een genre apart. Musicals als Diana en Evita zijn toch meer beschouwend. Met comedy heb je meer interactie met het publiek”, aldus Brigitte.

Voor Sanne is de voorstelling vooral flink wisselen want zij speelt naast de eigenaresse van het datingbureau ook tal van andere kleinere rollen. “Dat is gelukkig wel vrij simpel hoor met een bril, een haarlok of een ander accent”, vertelt Sanne. “Maar het wordt in ieder geval wel snel schakelen.”

Bij een musical over daten en blind dates valt natuurlijk de onvermijdelijke vraag of ze zelf veel ervaring hebben met dates. “Ik ben al 15 jaar met Jordi en toen ik hem zag, sloeg gelijk de vlam in de pan”, vertelt Brigitte. “Toevallig had ik al wel een blind date staan twee dagen later. Die date was natuurlijk niets want ik kon alleen maar aan Jordi denken.” Dat geldt ook voor Sanne. “Ik heb er eigenlijk vrij weinig ervaring mee en heb mijn vriend face to face ontmoet.” Freek lacht: “Ik heb weleens fases gehad dat ik via apps heb gedated maar ik vind het toch wat ongemakkelijk. Je komt toch liever in de kroeg iemand tegen. Maar in de lock downs kon je niet anders.”

‘Blind Date’ is op woensdag 23 november te zien in De Meerpaal in Dronten.
Tickets zijn verkrijgbaar via www.meerpaal.nl.

Foto: © Annemieke van der Togt

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code