Selecteer een pagina
Nieuwe coördinator voor School’s Cool in Dronten

10 februari 2023

Nieuwe coördinator voor School’s Cool in Dronten

PERSBERICHT | Gerrit Groot is de nieuwe coördinator van het project School’s Cool in Dronten. Hij neemt het stokje over van Marjon Leeftink en Sjoerd Feenstra die het project in 2021 zijn gestart. Zelf zegt hij daarover: “ik ken het project uit de tijd dat ik directeur was van een basisschool in Lelystad. Het project draait daar al 15 jaar met succes en leerlingen van mijn school namen deel aan dat project. Toen heb ik gezien dat de hulp en begeleiding die de leerlingen kregen echt betekenisvol voor een kind kan zijn. Het is een mooie uitdaging dat ik nu de gelegenheid krijg om het project in Dronten na de lastige Coronaperiode verder uit te bouwen.”

Werkwijze School’s
Cool start in April en richt zich op kinderen uit groep 8 die op de drempel van het voortgezet onderwijs staan en bij die overgang een duwtje in de rug goed kunnen gebruiken.

De basisschool kan een leerling voordragen voor begeleiding van een thuismentor. Die begeleidt het kind van de laatste maanden in groep 8 tot aan de herfstvakantie in het tweede VO – leerjaar. Een mentor doet dat op vrijwillige basis. Hij/zij fungeert voor het kind als klankbord, is de adviseur en de rechter- en linkerhand bij het plannen van huiswerk en alle andere zaken die op hun pad komen. Daarnaast kan de thuismentor ouders behulpzaam zijn, b.v. bij het invullen van formulieren en het maken van afspraken met de school.

Nieuwe thuismentoren gezocht
Voor de nieuwe cyclus die in april begint, zijn veel aanmeldingen van basisscholen in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Daarom zoekt School’s Cool nieuwe thuismentoren. Vindt u een goede toekomst voor kinderen belangrijk en heeft u ervaring en in het omgaan met kinderen? Vindt u het leuk om plezier te maken met kinderen en hen te helpen om structuur aan te brengen? Dan bent u wellicht de nieuwe thuismentor die School’s Cool zoekt. Stuur een mail naar: ggroot@solcon.nl en u ontvangt meer informatie.

Foto: © School’s Cool – Werner Nijdam, voorzitter stuurgroep Scool’s Cool (links) en Gerrit Groot, coördinator School’s Cool

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code