Selecteer een pagina
Twee huizen

20 februari 2023

Nog enkele plaatsen vrij in de groep ‘twee huizen’ van MDF

PERSBERICHT | Als ouders gaan scheiden is dat heftig voor alle gezinsleden en vooral voor kinderen. Het roept verdriet, verwarring, angst of boosheid op als ouders opeens niet meer bij elkaar wonen. Kinderen kunnen het vaak moeilijk begrijpen. Voor hen is het goed om over hun gevoelens te praten. Vooral met leeftijdgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt.

In de groep ‘twee huizen’ praten kinderen onder begeleiding met elkaar. Zij kunnen praten over hoe de scheiding voor hen is en over welke problemen zij tegenkomen. Dit helpt hen om beter met de scheiding van hun ouders om te gaan. Praten is voor de meeste kinderen niet voldoende. Daarom gebruiken we ook creatieve werkvormen, muziek, verhalen en beweging.

De groep is bestemd voor kinderen van de basisschool (8 tot en met 12 jaar) van wie de ouders gescheiden zijn. Dit kan pas gebeurd zijn, maar ook al langer geleden.

Voorafgaand aan de groep is er op 9 maart a.s. een kennismakingsgesprek met ouders en het kind. Er is een ouderavond en na afloop vindt er een eindgesprek plaats met de ouders.

De kindergroep start op 16 maart in Dronten en er zijn zes wekelijkse bijeenkomsten van 14.30 tot 16.00 uur. Deelname aan de groep is gratis. Aanmelden kan tot 26 februari a.s.

‘Twee huizen’ is een aanbod van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) en wordt begeleid door twee jeugdhulpverleners. Meer informatie staat op de website van MDF www.mdflevoland.nl/twee-huizen en hier kunnen ouders hun kind ook aanmelden.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code