Selecteer een pagina
Voorleeskampioen Noor de Wit

9 maart 2023

Noor de Wit door naar de Provinciale finale

PERSBERICHT | Op dinsdag 7 maart vond in de Meerpaal de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats. Wat fijn dat alle 13 scholen nu weer live aanwezig konden zijn voor de nodige support. Noor de Wit van basisschool de Zevensprong is als winnaar uit de bus gekomen. Zij vertegenwoordigt Dronten tijdens de provinciale finale en wie weet wordt zij wel uitgeroepen tot De Nationale Voorleeskampioen 2023!

Spannend
Alle kandidaten werden, aangemoedigd door hun klasgenootjes en ouders, om de beurt op het podium verwelkomt en kort aan het publiek voorgesteld. Er deden maar liefst 13 scholen mee dit jaar.

De voorronde werd gehouden in de grote theaterzaal van de Meerpaal. Theatergroep ‘ZieZus’ verzorgde de prestentatie en heeft samen met de kinderen een act opgevoerd. De jury bestond uit 4 leden: Marieke Cosijnse-Poortinga (logopediste), Jan Gommer (oud-directeur FlevoMeer Bibliotheek), Carice Scholtens (winnares vorig jaar) en vriendin Kirsten Out.
Elke kandidaat las een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Noor koos voor het boek ‘Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist’ van Tosca Menten. Tijdens het voorlezen heeft de jury gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Op 19 april gaat Noor de strijd aan met de andere schoolwinnaars uit de provincie Flevoland tijdens de provinciale finale. De winnaar van deze finale gaat de provincie Flevoland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale.

Foto: © Gerrita de Jager – Voorleeskampioen Noor de Wit

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code