Selecteer een pagina
Station Dronten

7 december 2022

NS verwelkomt reizigers weer op de Hanzelijn

PERSBERICHT | Vanaf 11 december rijden de treinen weer tussen Dronten en Lelystad Centrum. De afgelopen tijd was hier geen treinverkeer doordat een hoogspanningskabel van netbeheerder TenneT in de buurt van Swifterbant op de bovenleiding terecht kwam. ProRail heeft hard gewerkt om de aangerichte schade te herstellen. Daarnaast bestaat de Hanzelijn deze maand tien jaar: een extra reden om verheugd te zijn! 

Tijdens de herstelwerkzaamheden zette NS vervangend busvervoer in tussen Dronten en Lelystad Centrum. Ook was het voor reizigers uit/naar het noorden naar/uit de Randstad mogelijk om gebruik te maken van de alternatieve route Zwolle – Amersfoort Centraal. Hierdoor kregen reizigers te maken met langere reistijden en drukkere treinen. NS vindt het vervelend voor reizigers die hier de afgelopen tijd mee te maken kregen. We zijn blij dat reizigers weer met ons kunnen reizen op de manier die ze van ons gewend zijn.

‘’Vanaf zondag ontvangen we de reizigers op de Hanzelijn weer met open armen. Deze lijn is een belangrijke verbinding tussen het noorden en de Randstad. Ondanks dat ProRail hard aan het werk was om de schade te herstellen, was het een pittige tijd voor onze reizigers en collega’s. We zijn blij dat de werkzaamheden zaterdag zijn afgerond en dat we op het traject dat noord en west verbindt, weer treinen kunnen rijden,’’ aldus Irma Winkenius, regiodirecteur NS Randstad-Noord.

Schade door incident
Begin september kwam een hoogspanningskabel van netbeheerder TenneT terecht op de bovenleiding in de buurt van Swifterbant. Volgens ProRail zorgde het incident ervoor dat in korte tijd een enorme hoeveelheid stroom door de systemen raasde. Dit bracht grote schade toe aan de infra: kabels en schakelaars brandden door, relaiskasten raakten defect en ook ondergronds ontstond veel schade.

Tien jaar Hanzelijn
We zijn niet alleen blij dat er weer treinen over de Hanzelijn rijden, ook om een andere reden is het feest: de Hanzelijn bestaat 10 jaar! December 2012 reden de eerste treinen tussen Lelystad Centrum en Zwolle. Vanaf dat moment was het mogelijk om met de trein door heel Flevoland naar het noorden en oosten van Nederland te reizen. De reistijd tussen de Randstad en het noorden van Nederland werd door de komst van de Hanzelijn flink korter.

Maarten Haverkamp, regiodirecteur NS Noord-Oost, zegt hierover het volgende: ‘’De afgelopen maanden werd het weer ontzettend duidelijk hoe belangrijk deze verbinding voor Nederland is. De Hanzelijn heeft de regio volop kansen gebracht en ook in de toekomst zal dit, ook door de verwachte toename van het aantal inwoners, niet anders zijn. Op naar de komende tien jaar!’’ En, wie jarig is trakteert: reizigers die op 11 en 12 december in de ochtend met de Hanzelijn reizen, krijgen iets lekkers.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code