Selecteer een pagina
Odd Fellows Dronten verrast vrijwilligers van voedselbank en hospice

22 december 2022

Odd Fellows Dronten verrast vrijwilligers van voedselbank en hospice

PERSBERICHT | Vrijwilligers zijn onmisbaar in een fijne lokale samenleving. De meeste leden van Odd Fellows Dronten wonen in Lelystad en Dronten en zij namen daarom het initiatief een aantal vrijwilligers die zich aldaar inzetten voor essentiële zorg een hart onder de riem te steken. Gefinancierd met opbrengst uit de Odd Fellows Boekenwinkel in Dronten, ontvingen 350 vrijwilligers die werken bij de voedselbanken en hospices in Dronten en Lelystad een mooi ingepakte amaryllis. Ook ontvingen de organisaties een donatie uit de opbrengst van de boekenwinkel.

De Odd Fellows boekenwinkel in het winkelcentrum in Dronten wordt ook door vrijwilligers gerund en de volledige opbrengst gaat naar bij Odd Fellows passende goede doelen. Dit zijn mensen en organisaties die de samenleving mooier en beter willen maken met inzet voor anderen. Jolanda Schram van Odd Fellows Dronten bedacht de verbindende actie om de vrijwilligers van de hospices en voedselbanken in het zonnetje te zetten met een amaryllisbol, een boekenbon voor de Odd Fellows Boekenwinkel en een kaart met de boodschap ‘De wereld is mooier met jou.’ Jessica Broek van Bloeiend Dronten dacht mee, leverde de bollen en sponsorde de verpakkingsmaterialen. “Het is heel mooi dat de Odd Fellow-organisatie dit doet,” vertelt Jessica. “Ik vond het fijn iets aan deze bloeiende actie te hebben bijgedragen.”

Een aantal leden van de Zeeaster Loge hebben alle 350 bollen, boekenbonnen en kaarten ingepakt en samen met Wim Rampen en René Lubbes van de Flevoland Loge heeft Jolanda -met inzet van Optisport Dronten voor het vervoer-, de attenties en cheques met de donaties overhandigd. Het Hospice Dronten had kort geleden al een donatie van Odd Fellows Dronten ontvangen en samen met bestuurslid Peter Bentum namen de aanwezige vrijwilligers op vrijdag 16 december jl. met veel plezier de attenties voor al hun collega’s in ontvangst. Ook de vrijwilligers van Voedselbank Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant waren heel blij met de bollen en Jolanda en Wim overhandigden de donatie aan Jan Groenendijk als vertegenwoordiger van de organisatie. Op maandag 19 december waren Jolanda en René in Lelystad om coördinator Marleen Staarman van Hospice ’t Hofje de cadeautjes en donatie te overhandigen en waren er wederom blije gezichten bij Voedselbank Lelystad waar bestuursleden Kees van Arendonk en Jan Braber de attenties en donatie in ontvangst hebben genomen.

Foto: © Jolanda Schram | Overhandiging aan Hospice Dronten, Bestuurslid Peter Bentum links en aanwezige vrijwilligers op 16 december

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code