Selecteer een pagina
Odd Fellows geeft cheque aan burgemeester Jean Paul Gebben voor Oekraïense vluchtelingen in Dronten

21 juli 2022

Odd Fellows geeft cheque aan burgemeester Jean Paul Gebben voor Oekraïense vluchtelingen in Dronten

Vandaag, donderdag 21 juli 2022, heeft burgemeester Jean Paul Gebben een cheque van Odd Fellows in ontvangst genomen. Deze cheque heeft een waarde van €10.000 en is voor de locaties voor Oekraïense vluchtelingen in Dronten.

 

 

PERSBERICHT | De hardwerkende vrijwilligers in de boekwinkel van ‘al eens gelezen boeken’ aan Het Ruim 48 in Dronten, hebben in de maand april een tandje bijgezet om het verblijf van de Oekraïense vluchtelingen in Gemeente Dronten wat aangenamer te kunnen maken. De gehele opbrengst van de winkel- en internetverkoop in de maand april wordt besteed aan zaken en activiteiten gericht op de volwassenen en kinderen in de drie opvanglocaties
.
Bij de uitreiking van de cheque door vrijwilliger Nelly Speerstra en René Lubbes, bestuurssecretaris van de Stichting Odd Fellows Boekenverkoop Dronten, waren ook twee locatieleiders van de opvanglocatie in het voormalige Rabobank-gebouw in Dronten aanwezig. Andere opvanglocaties zijn in Het Koetshuis en in Europarcs in Biddinghuizen.

Voorafgaande aan de actie werd door de Odd Fellows niet een al te hoog bedrag verwacht omdat de tweedehandsboeken voor bescheiden prijsjes worden verkocht. Maar de vrijwilligers en het bestuur van de boekenwinkel zijn blij verrast met de mooie opbrengst. Een belangrijke bijdrage hieraan leveren de gulle gevers die hun mooie boeken belangeloos aan de boekenwinkel ter beschikking stellen alsook de kopers van de boeken natuurlijk. Nelly vertelt dat de reacties van klanten, waarvan velen de winkel nog niet eerder hadden bezocht, hartverwarmend waren. Enthousiast over het resultaat van een uurtje boeken zoeken, waren ze verbaasd dat ze zo weinig moesten betalen, Verschillende keren werd het eindbedrag tot een rond bedrag aangevuld, soms tot wel € 50, -.

René vertelt dat het even duurde voordat de uiteindelijke opbrengst kon worden vastgesteld want naast de boekenverkoop in de winkel, waren er ook de internetverkopen via BOL en internetveiling Catawiki. Ook stond er tijdens de actie een tot collectebus omgebouwde melkbus in de winkel, wat regelmatig tot bijzondere momenten leidde. Zo was er een jochie van een jaar of acht die van zijn vader € 5, – had gekregen om boeken uit te zoeken. Nadat hij vier boeken had gevonden, mocht hij er van zijn vader nog één. “Die is voor de melkbus,” zei het jongetje, “Want ik vindt Poetin zo stom. Hij wil graag Oekraïne hebben en dan gaat hij het eerst kapot maken. Als ik de bal van mijn vriendje wil hebben ga ik die toch niet eerst stukmaken, dan heb je er toch niets meer aan?” En met een groots gebaar liet hij zijn euro in de bus vallen.

Na het vaststellen van de bruto-opbrengst van de actie, € 8000, -, hebben óók de Odd Fellows Dronten het bedrag voor dit goede doel naar boven afgerond zodat een mooie € 10.000, – kan worden ingezet voor deze oorlogsvluchtelingen. Burgemeester Gebben bedankte Odd Fellows Dronten voor deze genereuze gift. “Het is heel fijn dat er in de samenleving groepen zoals de Odd
Fellows zijn, die zich hiervoor willen inzetten,” geeft burgemeester Gebben aan. “Vanuit het Rijk wordt aan onze gemeente een belangrijke bijdrage gegeven voor het realiseren van opvang maar er zijn ook zaken waar geen bijdrage voor is. Wat mooi is het dan dat jullie met dit geld het leven in die opvang wat leuker maken.”

Locatiemanagers Dirkje en Esther vertellen dat met dit geld een koffie/theecorner zal worden gerealiseerd. Daarnaast zullen er fietsen worden aangeschaft en uitjes worden georganiseerd, uiteraard in overleg met de twee andere locaties. Stichting Welzijn Dronten zal het beheer van het geld voor haar rekening nemen.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code