Selecteer een pagina
Odd Fellows organiseert Fancy Fair met Ontmoetingspark Buiten!

10 april 2024

Odd Fellows organiseert Fancy Fair met Ontmoetingspark Buiten!

PERSBERICHT | Op 20 april 2024 organiseren Odd Fellows Dronten in samenwerking met Ontmoetingspark Buiten! een Fancy Fair. De opbrengst is voor een goed doel: een groter theehuis zodat in het Ontmoetingspark Buiten! activiteiten georganiseerd kunnen worden voor mensen die wel een steuntje in de rug verdienen. Al geruime tijd werken de leden van Odd Fellows er hard aan om er een mooie Fair van te maken, iedereen is van harte welkom om hier een heel gezellige zaterdag te beleven!

Jolanda Schram nam het initiatief voor de Fair, bij Odd Fellows Dronten is ze onder andere actief met maatschappelijke activiteiten. “Het is goed en belangrijk om met elkaar de handen uit te mouwen te steken,” vertelt ze. “Het Ontmoetingspark heeft in onze lokale samenleving een belangrijke functie. Naast een prachtige ontmoetingsplek, is het gericht op sociale activiteiten voor mensen die dit goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze weinig andere mensen ontmoeten. Er vormde zich spontaan een werkgroep die al wekenlang actief is om activiteiten voor de fair te organiseren en spullen te verzamelen voor de verkoop. Veel andere leden zijn op de dag zelf als vrijwilliger actief. Jolanda geniet van de saamhorigheid bij de voorbereiding van de Fair. “Iedereen is enthousiast en zet z’n beste beentje voor, het wordt een fantastische dag!”

Anke Dekkers, initiatiefneemster van het Ontmoetingspark Buiten! is blij met het enthousiasme en de creativiteit die ze ziet bij de Odd Fellows. Haar doelen passen goed bij de waarden die Odd Fellows graag willen helpen ontwikkelen in de samenleving. “We willen een plek zijn waar iedereen welkom is en mensen zich gezien en gehoord weten,” vertelt Anke. “We organiseren verschillende activiteiten waarbij ontmoeting, verbinding en gezelligheid centraal staan. Bijvoorbeeld samen eten aan de Aanschuiftafel, de Ontmoetingsmarkten, Creatieve workshops, de Kerstbrunches en de Jeu de boules-groep. Ons dierenpark en het speelplein zijn trekpleisters voor jong en oud. Heerlijk spelen en even wat drinken of eten in het theehuis.

Dit theehuis is inmiddels wel uit zijn jasje gegroeid, meer ruimte voor de deelnemers van de dagbesteding en voor de gasten is gewenst. “Het is er te krap om met een rolstoel of rollator binnen te komen,” licht Anke toe. “We willen graag uitgroeien naar een volwaardig buurthuis, waar verschillende activiteiten naast elkaar kunnen plaatsvinden en die ook georganiseerd worden door andere organisaties die eenzaamheid en armoede willen doorbreken.” Maar eerst kijkt ze uit naar de gezelligheid die de Fancy Fair op 20 april met zich mee zal brengen in Ontmoetingspark Buiten! aan de Dukdalf 2 in het centrum van Dronten. “Zet 20 april van 11.00 tot 17.00 uur in je agenda en ‘Kom mee naar buiten! Allemaal!”

Foto: © Odd Fellows Dronten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code