Selecteer een pagina
Oost Flevoland Woondiensten

6 december 2023

OFW scoort opnieuw een 7,6 voor haar dienstverlening

PERSBERICHT | De huurders van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) waarderen de dienstverlening van de woningcorporatie dit jaar opnieuw gemiddeld met een 7,6. Dat blijkt uit cijfers van de tiende editie van Aedes Benchmark. OFW is tevreden met de scores, maar gaat niet stilzitten. “We blijven kijken waarin we onze dienstverlening kunnen verbeteren, om onze huurders en woningzoekenden de allerbeste ervaring te bieden,” vertelt Noek Pouw, directeur-bestuurder van OFW.

Op de prestatievelden Bedrijfslasten, Onderhoud & Verbetering en Duurzaamheid scoort OFW het hoogst haalbare (bovengemiddeld t.o.v. het landelijk gemiddelde). Dat geldt nog niet voor het prestatieveld Beschikbaarheid & Betaalbaarheid, hoewel er dankzij de nieuwbouwplannen al wel een verbetering te zien is. “We krijgen gemiddeld een B voor het prestatieveld Beschikbaarheid & Betaalbaarheid. Deze beoordeling vertelt niet het hele verhaal,” vindt Noek Pouw. “In de benchmark wordt vooral gekeken naar de huurprijs, terwijl wij met ons isolatieprogramma juist inzetten op lage totale woonlasten voor onze huurders.”

Leefbaarheid
Nieuw in deze tiende editie van de corporatiebenchmark, is het prestatieveld Leefbaarheid. Hoewel OFW met een 7,0 hoger scoort dan het landelijk gemiddelde, is de woningcorporatie nog niet tevreden met deze beoordeling. “Leefbaarheid is een van onze belangrijkste speerpunten. We gaan voor het thuisgevoel, daar is de leefbaarheid in onze wijken en buurten een essentieel onderdeel van,” benadrukt Noek Pouw. Leefbaarheid wordt door branchevereniging Aedes uitgedrukt in Veiligheid, Overlast, Schoon & Netjes en Inzet van de woningcorporatie.

Benchmark van Aedes
Het benchmarkmodel van Aedes maakt de belangrijkste prestaties en kosten van woningcorporaties inzichtelijk én vergelijkt deze onderling met elkaar. De deelnemende woningcorporaties worden beoordeeld op de prestatievelden Huurdersoordeel, Bedrijfslasten, Onderhoud & Verbetering, Duurzaamheid, Beschikbaarheid & Betaalbaarheid en Leefbaarheid. De volledige resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd op de website benchmark.aedes.nl.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code