Selecteer een pagina
Truus van Keulen

25 januari 2024

Ontdek universele verhalen tijdens het Schrijfcafé

PERSBERICHT | Thema en inspiratie komt deze keer uit het laatste boek van Adriaan van Dis: Naar zachtheid en een warm omhelzen.

Verhaal
Ommie, de dienstmeid van zijn grootvader, zorgt tijdens de oorlogsjaren voor de kleine Adriaan. Zij geeft hem de warmte en de zachtheid, die zijn grootvader, hoewel van goede wil, hem niet kan geven. Als herenboer staat hij verheven boven vele anderen en ook zijn dienstmeid blijft personeel dat je naar believen kunt commanderen. Ommie zal voor Adriaan een levenslange warme herinnering worden, die hem meer heeft gegeven dan zij zich waarschijnlijk heeft gerealiseerd. Een prachtig en ontroerend boek, waarin de autobiografische elementen gelijk opgaan met iets universeels.

Thema: Heden en verleden.
Per pen gaan we op zoek naar de dingen in het verleden die in de huidige tijd nog met ons meeleven. Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte uitgenodigd om mee te schrijven op maandag 12 februari van 10:30 – 12:30 uur. Je vindt ons op de tweede etage van bibliotheek Dronten.

Over Truus van Keulen
Het Schrijfcafé wordt begeleid door Truus van Keulen van De Schrijfkring. Met haar verschillende schrijfopleidingen en ruime ervaring in creatief en autobiografisch schrijven met groepen is het Schrijfcafé een ervaring waar veel mensen plezier aan beleven. In de bibliotheken in Dronten en Zeewolde hebben bezoekers al diverse keren kunnen ervaren hoe het is om in een kleine groep te schrijven aan de hand van boeken en actuele thema’s.

Kaarten voor het Schrijfcafé kosten 10 euro en zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Dronten.

Foto: © FlevoMeer Bibliotheek

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code