Selecteer een pagina
Onthulling Graffiti kunst in het Torenbosje!

19 april 2023

Onthulling Graffiti kunst in het Torenbosje!

PERSBERICHT | Op 26 april a.s. om 16.30 uur wordt de Graffiti kunst op het elektriciteitshuisje onthuld. Pierrette de Ruijter namens het Geert Popkema Jeugdfonds en Piet Boer, voorzitter van de Stichting Projecten Rondom Het Torenbosje zullen samen de openingshandeling verrichten. Iedereen is van harte welkom vanaf 16.00 uur op de Parkeerplaats op de hoek Elburgerweg/Oudebosweg te Dronten.

Het Torenbosje is een bosje met een geschiedenis. Dit zeven hectare grote ‘bosje’ ligt halverwege Dronten en Elburg en dankt haar naam aan de olieboortoren die er van 1965-1968 stond. Het Torenbosje is een recreatief aantrekkelijk rustpunt aan de oostrand van Dronten. Er is van alles te beleven en zien.

Op het terrein staat ook een kleurloos elektriciteitshuisje. Om daar verandering in te brengen, werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven om er een waar kunstwerk van te maken, passend in de omgeving. Kinderen tussen 12 en 18 jaar werd gevraagd met ontwerpen te komen. Het Geert Popkema Jeugdfonds heeft het financieel mogelijk gemaakt om deze wedstrijd onder de Drontense jeugd te houden.

In februari zijn uit alle inzendingen de winnaars bekend gemaakt in De Meerpaal. Op elke van de vier zijdes van het elektriciteitshuisje komt een van de creaties. De jury heeft er bewust voor gekozen om alle elementen die het Torenbosje zo kenmerkend maken, terug te laten komen. De prijswinnaars zijn: Ceylin Yazir, Fleur Priem, Soraya van der Poel en Roos Klaver. Zij hebben een prijs ontvangen, verzorgd door De Meerpaal, Dorhout Mees, Jan Bakker en Beachclub NU. Samen met graffiti kunstenaar Gilbert Helder worden de kunstwerken 22 april aangebracht op de muren van het elektriciteitshuisje, waarna het het elektriciteitshuisje weer even wordt ‘ingepakt’.

Er is veel te doen in het Torenbosje, het is immers 7 hectare groot en ontwikkeld tot een recreatief en educatief knooppunt. Er zijn 4 picknickbanken, een groot speelveld met waterpomp, zonneheuvels, een huttenbouwplaats en leuke afwisselende struinpaadjes. In het Torenbosje is een 1,5 km lange voorjaars-ontdek-tocht uitgezet. Er zijn uitleenformulieren in een kastje bij de parkeerplaats of de speurtocht is te downloaden op de website of via een QR-code.
Kortom genoeg mogelijkheden voor een leuk uitje!

Meer informatie over het Torenbosje op de website www.torenbosje.nl.

Foto: © het Torenbosje

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code