Selecteer een pagina
Oost Flevoland Woondiensten werkt met warmtepompen aan verduurzaming

6 december 2023

OFW werkt met warmtepompen aan verduurzaming

PERSBERCICHT | Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) is dit najaar gestart met de installatie van hybride warmtepompen bij dertig woningen in Biddinghuizen en twintig woningen in Swifterbant. Het project is onderdeel van de verduurzaming die OFW jaarlijks bij honderd woningen in de gemeente wil realiseren.

Dankzij de warmtepomp wordt de woning energiezuinig verwarmd. De warmtepomp haalt namelijk warmte uit de lucht. Ieder huishouden bespaart daarmee gemiddeld zo’n 650 m3 gas per jaar. Daarnaast heeft een aantal bewoners voor zonnepanelen gekozen. Die brengen ook nog eens 2.000 tot 4.000 kWh per jaar op. Wat ieder huishouden jaarlijks bespaart, is afhankelijk van hun energiecontract en energieverbruik.

De huurprijs blijft gelijk
Het allermooiste is dat de huurprijs na de verduurzaming gelijk is gebleven. De huurder betaalt wel servicekosten voor het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen, maar die worden in mindering gebracht op de energiebesparing die de zonnepanelen opleveren. Dat betekent dat de huurder altijd voordeliger uit is met de hybride warmtepomp en zonnepanelen.

Pilot in Swifterbant
OFW heeft twee jaar geleden een pilot uitgevoerd bij woningen aan de Greente en Lange Streek in Swifterbant. Acht woningen zijn van het gas afgegaan. Een jaar later zijn er bij negentien andere woningen ook nog warmtepompen geplaatst. Een volgende stap in de verduurzamingsdoelstellingen, is het all-electric maken van zeventien appartementen in wijk De Boeg in Dronten.

Foto’s: © Oost Flevoland Woondiensten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code