Selecteer een pagina
Start nieuw seizoen bij Beleeftuin Drakensteyn

10 juni 2024

Open Dag bij De Roode Draak en Beleeftuin Drakensteyn

PERSBERICHT | Op zaterdag 15 juni, van 12.00 tot 16.00 uur, houden De Roode Draak en Beleeftuin Drakensteyn in Biddinghuizen een Open Dag. Bezoekers kunnen een rondleiding volgen door De Roode Draak, gratis spelen in de Beleeftuin en informatie krijgen van professionals over de Mollii Suit, een medisch hulpmiddel dat spasticiteit vermindert.

Cindy van het Ende, oprichter van De Roode Draak en Beleeftuin Drakensteyn, organiseert deze dag op veler verzoek. “Veel zorgverleners, ouders en familieleden van kinderen en jongeren met special needs zijn nieuwsgierig naar ons werk. Maar we hebben natuurlijk niet altijd tijd om iedereen rond te leiden. Daarom houden we elk jaar een Open Dag om zoveel mogelijk mensen te laten zien wat we doen.”

De Roode Draak, opgericht eind 2011, is een specialistisch centrum voor behandeling en begeleiding van kinderen en jongeren met een aangeboren of niet-aangeboren beperking of uitdaging. Dit varieert van het syndroom van Down en Autisme Verwante Stoornissen tot Cerebrale Parese en niet-aangeboren hersenletsel. Kinderen uit heel Nederland worden hier behandeld en begeleid.

Cindy van het Ende: “In 2013 introduceerden wij als eerste de Exopulse Mollii Suit in Nederland. We zijn trots op onze expertise en meer dan 10 jaar ervaring! De Mollii Suit is een medisch hulpmiddel dat spasticiteit vermindert en het functioneren van mensen met een neurologische aandoening verbetert. Geschikt voor mensen met MS, Parkinson, Cerebrale Parese of voor mensen die een herseninfarct of beroerte hebben ondervonden. We behalen geweldige resultaten met dit pak en laten dit graag aan zoveel mogelijk mensen zien op de Open Dag.”

Beleeftuin Drakensteyn heeft als doel alle kinderen, met en zonder beperking, samen te laten spelen. De Beleeftuin stimuleert alle zintuigen en is volledig rolstoeltoegankelijk. Tijdens de Open Dag mogen bezoekers gratis spelen in de Beleeftuin en krijgen ze een rondleiding door de snoezelruimte, een unieke, ontspannende relaxruimte voor zintuiglijke stimulatie en rust.

Cindy van het Ende: “Wil je ons steunen? Koop dan iets lekkers bij ons Koffie en Theehuys de Flevohof of in ons winkeltje. De opbrengst gaat volledig naar het onderhoud van de Beleeftuin, wat we hard nodig hebben.”

Foto: © Beleeftuin Drakensteyn

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code