Selecteer een pagina
Openingsfestijn 10e Tulpenroute Flevoland

5 april 2024

Openingsfestijn 10e Tulpenroute Flevoland

PERSBERICHT | Zaterdag 13 april van 11.00 tot 15.30 uur staat stadscentrum SuyderSee in het teken van het openingsfestijn, met het Havenplein als centraal punt. Hoogtepunt is het openen van een extra, zeer bijzondere tulpenroute: de Tulpen Kunst Route, die gedurende drie weken in het stadshart te volgen is.

Het openingsfestijn kent een programma als nooit tevoren. Op het Havenplein zijn een lentemarkt met regionale producten en een tulpenbrocante te vinden. Tussen 12.00 en 12.30 uur zullen wethouder Siert Jan Lap en voorzitter Herman Vermeer het officiële startsein geven van de wandel, fiets en autoroutes in het buitengebied en van de unieke Tulpen Kunst Route in het centrum. De onthulling van het enige buitenkunstwerk van de Tulpen Kunst Route, een JunkArt object van ongekende grootte, van de hand van Patrick Visser en de ‘live’ start van de bij de Tulpen Kunst Route horende audiotour spelen daarin een hoofdrol. Het geheel wordt begeleid door tulpenmuziek en een exclusief openingslied. En natuurlijk de Tulpenroute jingle ‘Een bosje Flevoland’ van de hand van Remco de Kluizenaar, die ook de audiotour tot een ware geluidsbelevenis heeft gemaakt.

Festiviteiten
In het centrum vinden tijdens het openingsfestijn verschillende activiteiten plaats, zoals op de Kop van het Ruim de Tulp-Inn. Daar kan men (vanaf 4 jaar) meewerken aan het Tulpen Kunst Pad, een Street-Art project van De Meerpaal en bij de kraam van Ontmoetingspark Buiten tulpenlimonade proeven. Ook is er een reuzenschaakspel en een enorme klimwiek van Zwaan Buitensport. En kan je bij de tuktuk van winkeliersvereniging SuyderSee, je kassabonnetje van die dag inleveren voor een bosje kleurige tulpen (op=op).
Rond de fontein wordt een Petit Montmartre ingericht met live schilderwerk en muziek.
Na alle activiteiten zorgt restaurant Moellies voor een gezellige muzikale voortzetting.

Foto: © Patrick Visser – JunkArt artiest Patrick Visser toont drie weken lang een reusachtig kunstwerk op het Havenplein

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code