Selecteer een pagina
Ketelsluis

14 oktober 2022

Opgeknapte nooddeuren van de Ketelsluis worden teruggeplaatst

PERSBERICHT | Van 19 oktober tot en met 21 oktober worden de gerenoveerde nooddeuren (waaierdeuren) teruggeplaatst in de Ketelsluis bij Dronten. Om deze nooddeuren terug te plaatsen moeten de sluishoofden (begin- en einddeel van de sluis) droog gezet worden, waardoor er twee dagen geen scheepvaart mogelijk is. Vervolgens is er een derde dag nodig, waarop er in bloktijden wel doorvaarten mogelijk zijn. Bloktijden houdt in dat er ong. 2 uur gewerkt wordt en er vervolgens ong. 1 uur doorvaarten mogelijk zijn, waarna er weer ong. 2 uur gewerkt wordt enzovoort.

Op woensdag 19 oktober en donderdag 20 oktober is de Ketelsluis gestremd voor de scheepvaart. Op vrijdag 21 oktober is er sprake van oponthoud, doorvaart is dan mogelijk op bloktijden.

Renovatie nooddeuren
Begin maart van dit jaar zijn de nooddeuren uit de sluizen gehaald en op transport naar Friesland gegaan, waar ze door een gespecialiseerd bedrijf gerenoveerd zijn. De nooddeuren zijn extra sluisdeuren aan de bovenzijde van de sluizen, naast de normale sluisdeuren die bij elke schutting worden gebruikt. De nooddeuren zijn van belang als de gewone sluisdeuren wegens onderhoud of een andere reden niet sluiten en daarnaast kunnen ze dicht gezet worden als extra bescherming bij storm of heel slecht weer. Daarom is het van belang dat deze nooddeuren voor het stormseizoen weer op hun plaats worden gehangen, zodat ze indien nodig kunnen functioneren.
De renovatie van deze nooddeuren is onderdeel van het provinciale programma ‘Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen’, waarin alle provinciale beweegbare bruggen en sluizen in vijf jaar worden gerenoveerd.

Meer info over stremmingen: www.vaarweginfo.nl en www.flevovaarwegen.nl.

Foto: De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code