Selecteer een pagina
Opgeknapte tuinen door de 'biggen' van Aeres

8 september 2022

Opgeknapte tuinen door de ‘biggen’ van Aeres

PERSBERICHT | Wat zijn de huurders en uiteraard ook OFW er blij mee; drie tuinen staan er weer netjes bij dankzij de ‘biggen’ van Hogeschool Aeres. Vier eerstejaarsstudenten gingen samen met de wijkbeheerder, medewerker Algemene Dienst en de Campusconsulent van OFW op om tuinen op te knappen van huurders die dat zelf om uiteenlopende redenen niet kunnen.

De huurders zijn de studenten vreselijk dankbaar en opgelucht dat de tuin weer netjes is. Waar ze zelf niet wisten hoe ze het voor elkaar konden krijgen, hebben de studenten en medewerker Algemene Dienst ze in een dag uit de brand geholpen. Het is een last die van de schouders is gevallen”

De biggenmarkt voor locals een bekend begrip
Op de Aeres Hogeschool worden eerstejaarsstudenten biggen genoemd. Op woensdag 7 september werden de studenten in het centrum tegen opbod verkocht aan lokale bewoners en bedrijven om diverse klussen uit te voeren. De opbrengst van de biggenmarkt gaat naar een goed doel, dit jaar is het goede doel Pink Ribbon. Dit jaar heeft OFW voor het eerst biggen gekocht om in te zetten in de wijk.

Geen twee, maar drie tuinen
Campusconsulent: “We gingen voor het gedeeltelijk opknappen van twee tuinen, maar rond de middag waren ze al bijna klaar. Ongelofelijk! We konden nu zelfs nog een derde tuin aanpakken. We hadden gehoopt dat de studenten dit een beetje gekortwiekt konden krijgen, maar ook hier weer alle verwachtingen overtroffen. Wat kunnen deze studenten en onze eigen medewerker Algemene Dienst hard werken!”

Fijn om mensen op deze manier te helpen
De studenten hebben het als een leuke en goed verzorgde dag ervaren: “Het was mooi werk en fijn om de mensen op deze manier te helpen. We zullen jullie volgend jaar helpen met de selectie nieuwe biggen.”

Foto: OFW

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code