Selecteer een pagina
Oproep schoonmaakbrigade Wisentbos i.v.m. Nederland Schoon

6 november 2023

Oproep schoonmaakbrigade Wisentbos i.v.m. Nederland Schoon

PERSBERICHT | Stichting Participatie Wisentbos doet mee met Nederland Schoon. De stichting is wekelijks actief om de natuur en de recreatieve waarde in het dorpsbos te behouden. Helaas blijkt dat bezoekers nog regelmatig iets in het bos achterlaten. Daarom zoekt de stichting contact met vrijwilligers die vuil willen ruimen.

Vele handen maken ligt werk
Wanneer meer vrijwilligers regelmatig in het Wisentbos komen en zwerfafval opruimen dan kan dit veel winst opleveren. Een mooie natuur, beter voor de omgeving en de planten en dieren. Verder geeft een schoon bos een prettiger gevoel voor de bezoekers. Veel inwoners komen naar het Wisentbos om hun hond uit te laten of even een stukje te wandelen. Wekelijks op vaste dagen komen wandelgroepen naar het Wisentbos om te genieten van de natuur. Dit wil de stichting ook voor de toekomst samen met Staatsbosbeheer blijven waarborgen.

Zomermaanden
Waarom een schoonmaakbrigade Wisentbos? Vooral tijdens warme zomerdagen blijkt dat meer zwerfvuil in het bos blijft liggen. Er komen meer bezoekers en het gebruik van het bos is vaak ook intensiever. Dan is het voor de stichting een prettig idee wanneer meer mensen controles voor zwerfafval kunnen uitvoeren. De afvalvoorzieningen in het bos zijn beperkt maar de stichting heeft al enkele jaren een speciale container om het zwerfvuil in te verzamelen. Het is een mooie oplossing en een goede aanvulling op de bestaande voorzieningen. De stichting wil de afspraken over het ophalen van het vuil met meerdere mensen delen zodat snel en effectief actie kan worden ondernomen wanneer vooral in de zomermaanden meer vuil in het bos blijft liggen. Ook kan de stichting de vrijwilligers voorzien van handschoenen, vuilniszakken en grijpers.

Doe mee
Iedereen kan zich aanmelden bij de stichting. Ook komen we graag in contact met inwoners die al regelmatig zwerfafval in het Wisentbos ruimen. De stichting organiseert een bijeenkomst om belangstellenden te informeren en het gebied en de routes te bespreken. Stichting Participatie Wisentbos werkt samen met Staatsbosbeheer en de gemeente om het zwerfafval in ons dorp te verminderen. Meld je aan bij info@hetwisentbos.nl. De bijeenkomst voor de schoonmaakbrigade is op zaterdagochtend 25 november van 11.00 tot 12.00 uur in de kantine van het Hippisch centrum Flevodrome, Wisentweg 9a in Dronten.

Foto: © Stichting Participatie Wisentbos

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code