Selecteer een pagina
Ouderavond over vape-, drugs- en alcoholgebruik onder pubers

18 januari 2024

Ouderavond over vape-, drugs- en alcoholgebruik onder pubers

PERSBERICHT | De werkgroep Helder Uit organiseert op maandag 5 februari een ouderavond over vapen en andere verleidingen waar pubers mee te maken krijgen. De avond voor ouders/verzorgers van kinderen tussen de 11 en 18 jaar en geïnteresseerden uit het werkveld begint om 19.30 uur. Helder Uit bestaat uit het jongerenwerk en Sport in Dronten van De Meerpaal, GGD Flevoland en Tactus Verslavingszorg.

De ouderavond wordt geopend door wethouder Lazise Hillebregt, die onder meer Gezondheidszorg in haar portefeuille heeft. Ouders krijgen veel informatie over de omgang met hun puber en alle verleidingen die op zijn/haar pad komen. Professionals vertellen over gedrag van jongeren, het puberbrein en op welke manier je het beste het gesprek voert met je kind.

Herkenbaarheid in sketches en ervaringen uitwisselen
Na het succes van andere jaren werkt ook dit jaar Helder Theater weer mee. Het theatergezelschap speelt scènes die vragen oproepen en super herkenbaar én interactief zijn. Tijdens de pauze is er gelegenheid om ervaringen met andere ouders uit te wisselen, zijn er vragenkaarten en uiteraard is er de mogelijkheid om met professionals in gesprek te gaan.

Informatie over verleidingen en groepsdynamiek
‘’We hopen ouders veel informatie mee te geven en op een laagdrempelige manier het over onderwerpen te hebben als vapen, drugs, alcohol, maar bijvoorbeeld ook over hoe groepsdynamiek werkt”, vertelt Marjo de Groot van Sport in Dronten/De Meerpaal. De gemeente Dronten en de werkgroep Helder Uit vinden het belangrijk dat ouders en verzorgers weten wat er speelt bij hun puber. Door het aanreiken van handvatten zijn ouders beter in staat om in te grijpen in het geval dat hun kind slecht omgaat met verleidingen.

Aanmelden
De informatieavond is gratis, vindt plaats in De Meerpaal en duurt tot 21.30 uur. De koffie en thee staan vanaf 19.00 uur klaar. Aanmelden kan door een mailtje te sturen met je naam en de leeftijd van je kind/kinderen naar ouderavondvapen@meerpaal.nl

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code