Selecteer een pagina
De paarse camper

22 april 2023

Paarse camper nieuwe ontmoetingsplek in Dronten

PERSBERICHT | De sociaal werkers en buurtsportcoaches van De Meerpaal zijn dagelijks in de wijken te vinden. Altijd onderweg om in contact te komen met buurtbewoners en om activiteiten te organiseren en ondersteunen. Voor jong en oud. Ze zijn herkenbaar aan hun opvallende kleding en de paarse bakfiets van waaruit mooie contacten en initiatieven ontstaan. Daar is nu een nieuwe rijdende ontmoetingsplek aan toegevoegd. De niet te missen paarse camper. Iedereen in de gemeente Dronten is daar welkom voor een praatje, een kopje koffie of voor een (sport)activiteit, high tea of filmmiddag. De camper is te volgen op Instagram (@depaarsecamper). We(l)zijn altijd in de buurt.

De camper gespot? Loop gerust eens binnen.
Tijdens de lockdown periode zorgde de paarse bakfiets van De Meerpaal al voor vele ontmoetingen in de wijken, bij scholen, op pleintjes en sportvelden. Het werd een fenomeen. Door dit succes werd besloten om een tweedehands camper aan te schaffen. Na een make-over in de zo herkenbare kleuren, kan hij nu op pad. “Het is een laagdrempelige plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, activiteiten met elkaar kunnen ondernemen’, aldus Mandy van Rijs (Sociaal Werker). De camper wordt ook ingezet bij het Johan Cruijff Court voor jongeren. Joppe Ketting, Buurtsportcoach op het Johan Cruijff Court, zegt: “Er komt een WiFi hotspot in de camper om het ook aantrekkelijk te maken voor jongeren. Wie weet hangen we er in de toekomst ook een projectiescherm in op om er buiten interactieve games op te kunnen spelen. Ik verwacht dat we nog hele mooie dingen gaan beleven met de camper, voor alle doelgroepen”.

Het werk in de wijken
Team Welzijn van De Meerpaal biedt niet alleen hulp als het nodig is, maar biedt ook een luisterend oor voor alledaagse dingen die spelen in de wijk. Iedereen kan bij ze terecht. Ook voor het vinden van de weg richting andere hulp- en zorginstanties in Dronten, als dat nodig blijkt. Door het zien en horen van de verhalen van bewoners, komen problemen én oplossingen bovendrijven. Soms is een klein gebaar al voldoende, andere keren is het hele team nodig om iets voor elkaar te krijgen. Ook het ondersteunen van buurtinitiatieven – groot en klein – behoort tot het werk van het team.

Foto: De paarse camper met (vlnr) Anke Dekkers van Ontmoetingspark Buiten en Mandy van Rijs (sociaal werker) en René Lont (buurtsportcoach) van De Meerpaal’

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code