Selecteer een pagina
Plaquette Boortoren Torenbosje onthuld

25 september 2023

Plaquette Boortoren Torenbosje onthuld

PERSBERICHT | Na tien jaar gezamenlijk investeren, opknappen en onderhouden is het visieplan van 2013 voor een mooi en beleefbaar Torenbosje gerealiseerd! Dit heugelijke feit werd gemarkeerd door het onthullen van een plaquette van Boortoren DRO 01 door burgemeester Jean Paul Gebben, Wout Neutel van Staatsbosbeheer, Gé Groenenboom namens Gicom en Ton Kempenaar namens het Coöperatiefonds van de Rabobank.

Deze partijen en vele andere sponsoren hebben samen met heel veel vrijwilligers het Torenbosje omgevormd naar een mooie parel in de Oostrand. 10 Jaar geleden was het bosje naamloos, enigszins verwaarloosd en voelde sociaal onveilig. De omwonenden hebben dit opgepakt. Onder leiding van Erwin Zwaan is er een visiedocument gemaakt, waarin in meerdere fases de ‘opknapbeurt’ van het Torenbosje werd beschreven. Volgens Piet Boer, voorzitter van de Stichting van Het Torenbosje, is ‘dit document niet in de lade beland als zovele andere, maar is deze visie werkelijkheid geworden. Niet alle zaken zijn gedaan zoals ze stonden beschreven maar dat is voortschrijdend inzicht.’

De omwonenden, de gemeente Dronten, en ook eigenaar Staatsbosbeheer, kunnen trots zijn op het Torenbosje! Er is veel te beleven: diverse picknickbanken, een 1,5 km lange gezinsspeurtocht, een huttenbouwplaats en natuurlijk de speelplaats met waterpomp. Deze staat op de plek van de boortoren die er van 1965 tot 1968 heeft gestaan en is nu gemarkeerd met de onthulde plaquette. Daarnaast kun je er de geschiedenis van Flevoland beleven in een notendop: het nooit gerealiseerde dorpje De Abbert, de neergeschoten Mosquito en nog veel meer.

Kortom genoeg redenen om eens een bezoekje te brengen.

Meer info www.torenbosje.nl

Foto’s: © Torenbosje

Plaquette Boortoren Torenbosje onthuld

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code