Selecteer een pagina
Polder Pink kleurt Dronten roze

3 oktober 2023

Polder Pink kleurt Dronten roze

PERSBERICHT | In 2021 kreeg Dronten zijn eigen tulp. Bijna 350 mensen dachten mee over de naam en stemden op hun favoriet. De winnaar? De Polder Pink! Drontenaren hebben nú voor het eerst de kans om hun straat, wijk, park of plein op te vrolijken met deze unieke, roze tulp. Zij kunnen zich aanmelden voor een gratis set tulpenbollen.

Planten, ontmoeten, verbinden
Deze prachtige warm roze, gefranjerde tulp is niet alleen in het leven geroepen om Dronten op te fleuren. ‘Het biedt ook een uitgelezen kans om bewoners, instanties en toeristen met elkaar te verbinden’, vindt Josje Waagmeester van Dronten Geeft Je De Ruimte. ‘Samen met buurtgenoten met de handen in de klei. Gezamenlijk een bijdrage leveren aan een bloeiend Dronten waar we trots op kunnen zijn. Daar is de Polder Pink voor bedoeld.’ Deze kleurrijke campagne is een initiatief van Dronten Geeft Je De Ruimte en Samen Actief.

Voor álle Drontenaren
De Polder Pink is voor het eerst beschikbaar voor onze gemeente en is er voor álle Drontenaren. Voor inwoners van de gemeente Dronten, maar ook voor Dronter organisaties met een maatschappelijke functie. Denk aan scholen, kerken, bibliotheken en sportverenigingen. Van de 10.000 tulpenbollen wordt een deel geschonken aan woningcorporatie OFW om te planten bij woon(zorg)locaties. Zo kunnen inwoners van Dronten in het voorjaar van 2024 op diverse plekken binnen de gemeente genieten van de prachtige bloei.

Polder Pink route
Elk voorjaar staan de tulpenvelden in het buitengebied van Dronten in bloei. Een geweldig gezicht en een echte toeristentrekker. In 2024 blijft het niet alleen bij het buitengebied, ook de dorpskernen van de gemeente Dronten kleuren mee. Hét moment voor een wandel- of fietstocht langs roze taferelen. Na de uitgifte van de bollen dit najaar gaat Dronten Geeft Je De Ruimte dan ook aan de slag met de Polder Pink route. Als inwoner van Dronten of als toerist kun je aan de hand van pinpoints de Dronter tulpen bewonderen.

Hoe maak je kans?
Drontenaren die graag hun wijk of buurt opfleuren, kunnen de Polder Pink tulpenbollen nú aanvragen via actie.drontengeeftjederuimte.nl. Samen Actief beoordeelt de aanvraag en geeft de bollen uit zolang de voorraad strekt. Inwoners van Dronten kunnen zich aanmelden tot en met 27 oktober, daarna sluit de inschrijving.

Afhankelijk van de oppervlakte die er beschikbaar is in de straat of buurt, ontvangen inwoners 1, 2 of 5 zakjes met tulpenbollen met een maximum van 250 bollen. Maatschappelijke organisaties bekijken in overleg met Samen Actief hoeveel bollen ze kunnen ontvangen. De tulpen mogen niet op eigen grond worden geplant, maar wel op openbare plekken in de buurt.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de Polder Pink of wil je kans maken op een set bollen? Bekijk de website: actie.drontengeeftjederuimte.nl.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code