Selecteer een pagina
Polderband BROZ & Friends

10 maart 2023

Polderband BROZ & Friends bij Rockpodium Nirwana

PERSBERICHT | ‘The best of 50 years in music’ is de titel van de tour van BROZ & Friends. Polderband BROZ viert haar 50-jarig met een tour door Flevoland en komt 18 maart bij Rockpodium Nirwana in Dronten. Het wordt een avond vol fenomenale pop, blues en rock gespeeld door een groep muzikanten uit de Flevopolder!

BROZ! Een van de eerste en langst-draaiende polderpopbands. Begin jaren ‘70, op de boerderij van de familie Meijer speelde muziek een belangrijke rol. Geïnspireerd door onder meer de muziek van Radio Luxemburg en later piraat Veronica, stapte Henk over van piano naar gitaar, kocht Jan een drumkit, ging Frans met de bas aan de slag en Geert hield het bij de toetsen. Gitarist en zwager Hans, nam de bas over van Frans zodat die zich meer met de zang kon bezighouden en daarmee was de band een feit! En met uiteindelijk vier BROers en een Zwager was de naam snel bedacht.

Nu vieren ze met recht het 50-jarig bestaan van deze polderpopband, en brengen daarom samen met een aantal van hun muziekvrienden het beste uit 50 jaar bluesrock op de planken. Het is ook een ode aan 50 jaar polderpopcultuur, 50 jaar schuurfeesten, waar veel muzikaal poldertalent de kans kreeg om zich te ontwikkelen!

Henk Meijer: ‘Met een groep muzikanten uit de polder kijken we terug op ruim 50 jaar muziek maken. Al die mooie nummers die we in die halve eeuw gespeeld hebben. Al die nummers die we niet gedaan hebben. Wat als we daar eens mee aan de slag gaan? We hebben ervaring, we hebben tijd, we hebben oefenruimte, we hebben de goeie spullen en nu dus ook een zeer eigenzinnige shortlist. Speciaal voor jullie samengesteld! Gekruid met ons eigen DNA en klankkleur, spelen wij met onze vrienden, Top-Covers uit het Pop/Blues/Rock repertoire. Het wordt een avond om niet snel te vergeten.’

Zin in een avond swingen met goede live muziek en gezelligheid? Kom dan 18 maart naar Rockpodium Nirwana. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meer informatie en tickets via www.brozband.nl.

Foto: © Polderband BROZ & Friends

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code