Selecteer een pagina
Bruggentocht 2023

18 mei 2023

Prachtig weer tijdens eerste editie Bruggentocht

PERSBERICHT | Zaterdag 13 mei vond de allereerste editie van de door Ontmoetingspark Buiten! georganiseerde wandeltocht plaats. Voor deze wandeltocht was veel belangstelling, ruim 80 deelnemers kwamen tussen 10 en 12 uur aan de start om aan hun route te beginnen. Door de werkgroep van Buiten! die bestaat uit ervaren wandelaars waren 3 afstanden uitgezet en uitgeschreven. De deelnemers konden zelf kiezen of ze 5, 10 of 15 kilometer wilden lopen en hoe laat te starten. Om 10 uur stonden er dan ook al een flink aantal enthousiastelingen te trappelen om aan de route te beginnen.

De routes waren geschikt voor jong en oud en voerden langs enkele bruggen die Dronten rijk is. Het liet een mooi beeld zien van Dronten, zeker nu de lente op zijn mooist is! Onderweg was er voor alle routes een rustpunt bij de ijsbaan aan de Bunder waar ze getrakteerd werden op een appel en beker sap.

Tegen 12 uur kwamen de eersten over de finish waar een kom heerlijke soep voor alle deelnemers klaar stond en uiteraard een mooie medaille. Alle deelnemers waren enthousiast en gaven aan volgend jaar weer graag mee te doen. De organisatie wil dan ook dat dit een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden.

Deze allereerste editie is mede mogelijk gemaakt door Samen Actief, de Meerpaal en GGD Flevoland die de Drontenaren vroeg om met ideeën te komen voor de challenge Samen Gezond en Sportief in de wijk en de buurt. Ontmoetingspark Buiten! wil niets liever dan mensen uit Dronten in de benen te krijgen en met elkaar in contact te brengen en greep deze uitdaging met beide handen aan.

Volgend jaar op 11 mei 2024 gaan we deze tocht weer organiseren. Bent u er dan ook bij? Volg ons op Facebook en Instagram, zo blijft u op de hoogte van al onze activiteiten.

Foto: © Ontmoetingspark Buiten!

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code