Selecteer een pagina
Protestantse Gemeente Dronten bakt oliebollen voor het goede doel

7 december 2023

Protestantse Gemeente Dronten bakt oliebollen voor het goede doel

PERSBERICHT | Eind deze maand bakt de Protestantse Gemeente Dronten oliebollen voor het goede doel. U kunt deze vanaf nu bestellen via www.pgdronten.nl/oliebollen. Op zaterdag 30 december kunt u de smakelijke bollen tussen 10.00 en 12.00 uur ophalen bij Kerkcentrum De Ark. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: afdeling Dronten van De Zonnebloem en Stichting Bondeko.

U kunt oliebollen met en zonder rozijnen bestellen. De prijs is 8 euro voor 10 oliebollen. Een deel van de opbrengst moet dit jaar ook worden besteed aan het vervanging van apparatuur in de bakkerij. Zo kunnen de oliebollenbakkers de komende jaren hun actie blijven organiseren.

De vrijwilligers bakken ook 1000 oliebollen voor de klanten van de plaatselijke voedselbank. Deze oliebollen staan in de week voor oud en nieuw voor hen klaar. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Vakgarage Schaap, Kerremans Makelaardij en KEJE horren en raamdecoratie.

Goed doel: stichting Bondeko
Stichting Bondeko steunt Drontenaar Theo Groot bij zijn werk in Oeganda. Het geld van de oliebollenactie wordt besteed aan goed onderwijs voor de allerarmste kinderen. Daarnaast wil de school graag verder met huisbezoeken door een maatschappelijk werker, gestart in coronatijd. Zo worden problemen thuis sneller gesignaleerd en verholpen.

Goed doel: De Zonnebloem
De Zonnebloem afdeling Dronten zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking door bezoek, activiteiten en uitjes. Met de bijdrage van de oliebollenactie wil De Zonnebloem een professioneel bingospel aanschaffen en een feestelijke middag voor deelnemers uit Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant organiseren.

Twintigduizend bollen
Het Oliebollenbakkersgilde van de Protestantse Gemeente Dronten bakt al sinds 2004 ieder jaar zo’n 20.000 oliebollen voor goede doelen. De opbrengst van de actie ligt ieder jaar rond € 10.000.

Foto: © Oliebollenbakkersgilde

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code