Selecteer een pagina
Raadszaal Gemeente Dronten

23 maart 2023

Raadsleden in gesprek met jongeren

PERSBERICHT | Hoe zien jongeren hun toekomst in Dronten? Hoe kijken jongeren aan tegen de samenleving, wat houdt hen bezig? Daarover wil de gemeenteraad van Dronten rechtstreeks in gesprek met jongeren. De gemeenteraad vindt het een verrijking van de participatie wanneer de groep Drontenaren tussen de 13 en 27 jaar steviger hun stem laten horen. Raadsleden hebben eerder goede ervaring opgedaan in het gesprek dat zij met jongeren hadden over de effecten van corona op hun leefomgeving.

De gemeenteraad wil in het tweede kwartaal van dit jaar een eerste gesprek starten met jongeren tussen de 13 en 27 in elk van de drie kernen van de gemeente Dronten. Over de gespreksvormen en hoe jongeren enthousiast te maken laat de gemeenteraad zijn licht schijnen bij jongerenorganisaties en verenigingen. De gemeenteraad heeft deze organisaties en een aantal van hun leden daarom uitgenodigd om hierover te praten tijdens een laagdrempelig gesprek op woensdag 29 maart, van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur in:
– De Steiger in Swifterbant of,
– De Binding in Biddinghuizen of,
– Het Huis van de Gemeente in Dronten

De gemeenteraad doet naast het gericht aanschrijven van jongerenorganisaties en verenigingen ook een bredere oproep aan mensen die willen deelnemen aan een van deze gesprekken op 29 maart. Aanmelding kan via griffie@dronten.nl. Het initiatief ‘raadsleden in gesprek met jongeren’ is gestart naast het traject ‘jongerenpanel’ dat vanuit het college van Burgemeester en Wethouders loopt, omdat de raad een rechtstreeks gesprek wil tussen de jongere Drontenaren en de gekozen lokale politiek.

Foto: © De DronterReporter

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code