Selecteer een pagina
Ruim 100 Senioren bezoeken Dag van de Ouderen

5 oktober 2023

Ruim 100 Senioren bezoeken Dag van de Ouderen

PERSBERICHT | De Dag van de Ouderen is druk bezocht. Meer dan 100 ouderen kwamen woensdagmiddag 4 oktober naar De Meerpaal. De bezoekers hebben informatie gekregen over diverse activiteiten. Later in de middag was er Het Danspaleis; senioren dansten op muziek van toen.

Ontmoeting
Tijdens de Dag van de Ouderen stond ook ontmoeting centraal, want ouder worden doe je samen. De bezoekers deden inspiratie op voor leuke activiteiten tijdens een informatiemarkt. Ook kregen ze informatie over het ouder worden. Er waren bijvoorbeeld diverse zorginstanties aanwezig. Een van de kraampjes op de markt werd bemand door Vraagelkaar. Deze maatschappelijk partner van De Meerpaal gaf tekst en uitleg over hun online platform. Hier komen vraag en aanbod samen. Inwoners van de gemeente Dronten plaatsen hier oproepjes om samen met iemand anders iets te ondernemen.

Beweging
Een ander thema dat deze dag aan bod kwam was bewegen. Dat is op latere leeftijd nog steeds leuk, maar ook belangrijk. Het houdt de gewrichten soepel en dat kan blessures voorkomen bij een val. Activiteiten zoals Het Danspaleis stimuleren om in beweging te komen.

Samenwerking
De Meerpaal heeft de Dag van de Ouderen samen georganiseerd met Het Danspaleis, Vraagelkaar, MeerSamen en de gemeente Dronten. Ouderen die na deze dag nog vragen hebben, kunnen contact opnemen met de afdeling Welzijn van De Meerpaal via telefoonnummer 0321 388 710.

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code