Selecteer een pagina
SchrijfCafé in FlevoMeer Bibliotheek Dronten

3 oktober 2023

SchrijfCafé in oktober FlevoMeer Bibliotheek Dronten

PERSBERICHT | Het boek ‘het water bewaart ons’ van Haro Kraak dient als inspiratie voor het SchrijfCafé in oktober. Het thema in dit verhaal is vooral de mate waarin jij je aanpast aan de gemeenschap waarin je leeft. Wat heb jij meegekregen van je ouders aan waarden en normen? En wat daarvan is nog steeds deel van je leven? Daarnaast speelt de vraag wat een mens van zichzelf prijsgeeft en wat je verborgen houdt een grote rol. Welke kant van jezelf laat jij makkelijk zien en wat hou je liever een beetje achter? Schrijf met ons mee op zaterdag 7 oktober of maandag 9 oktober van 10.30 – 12.30 uur.

Het water bewaart ons
Het water bewaart ons is een verontrustende en beklemmende roman over identiteit, traditie en het wankele geloof in het verhaal dat ieder mens en iedere gemeenschap over zichzelf vertelt. Het verhaal speelt zich af op Schokland waar de bewoners terugkeren naar hun roots. In de vorige eeuw werden ze gedwongen om van het eiland af te gaan in verband met de dreiging van het water. Op het vasteland, waar ze de mensen Vasters noemen, werden ze hooguit getolereerd. Schokkers stonden bekend als een ruw volk dat slecht paste in de waarden en normen van het vasteland. Hoofdpersonages in dit boek zijn Age, een echte Schokker, Elsa, een vaster die op het eiland rust zoekt en Kasper, een ogenschijnlijke buitenstaander. Zodra er een inbraak is gepleegd, wordt er al snel naar Kasper gekeken, van wie de Schokkers immers weinig weten.

Ervaring met of talent voor schrijven is niet nodig; iedereen kan het. Je schrijft aan de hand van eenvoudige opdrachten, waarbij het thema ‘identiteit’ centraal staat. De kosten bedragen € 10,- per keer. Reserveer je plekje via de website of bij de Servicebalie in de bibliotheek van Dronten.

Foto: © FlevoMeer Bibliotheek

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code