Selecteer een pagina
Schrijfster Lale Gül

18 februari 2023

Schrijfsters Lale Gül en Franca Treur in bibliotheek Dronten

PERSBERICHT | Vanaf 11 t/m 19 maart 2023 vindt de 88e Boekenweek plaats, georganiseerd door het CPNB. In deze week heeft FlevoMeer Bibliotheek Dronten de populaire schrijfsters Lale Gül en Franca Treur uitgenodigd. Op donderdagavond 16 maart om 20:30 uur zullen zij samen een lezing verzorgen.

88e Boekenweek vanuit het CPNB
​Het thema van de Boekenweek dit jaar is ‘Ik ben alles’. Juist een boek stelt ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. Door in de huid te kruipen van personages die we niet zijn of kennen en ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles. (Tekst CPNB)

​Afscheid nemen van een streng religieus milieu
​De dappere Turks-Nederlandse schrijfster Lale Gül neemt met het schrijven van ‘Ik ga leven’ afstand van haar religieuze familie. Zij heeft hiervoor al diverse prijzen in ontvangst genomen, maar ook veel kritiek gekregen. Franca Treur ziet grote overeenkomsten met haar eigen situatie toen ze debuteerde met haar roman ‘Dorsvloer vol confetti’. Hierin vertelt zij over haar reformatorische familie in Zeeland. ​Franca Treur neemt tijdens de avond de rol van interviewer op zich, maar vertelt ook over haar eigen boeken en ervaringen.

​Inloop vanaf 20.00 uur met koffie en thee. Naderhand zal er een informele signeersessie zijn. Toegang alleen met een geldig toegangsbewijs á € 7,50 voor niet leden en € 5,00 voor leden. Kaartjes zijn t/m 15 maart alleen te bestellen via de website of aan de balie (niet op de avond zelf).

Foto: © Angeliek de jonge – Schrijfster Lale Gül

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code