Selecteer een pagina
(S)Cool Sport brengt ruim 300 kinderen gezond in beweging

1 juli 2023

(S)Cool Sport brengt ruim 300 kinderen gezond in beweging

PERSBERICHT | Ruim 300 kinderen van de basisscholen in de gemeente Dronten hebben dit jaar meegedaan aan het beweegproject (S)Cool Sport van De Meerpaal. De deelnemers zijn er zo achter gekomen welke sport er het beste bij hem of haar past. Deze ontdekkingstocht bij kinderen is belangrijk, omdat die een leven lang gezond in beweging stimuleert. De sport die je als kind leuk vindt, oefen je vaak je hele leven uit.

62(!) verschillende cursussen
De kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 hebben een keuze gemaakt uit liefst 62 gratis cursussen. Dat hebben ze gedaan vanuit een overzichtelijk boekje, dat ze nog voor de start van het project op school hebben gekregen. De meest gekozen sporten waren dit jaar atletiek, bootcamp, voetbal, voltige en waterskiën.

Positieve reacties
Dat (S)cool Sport een succes was blijkt wel uit de reacties. Een vader van één van de deelnemers zegt bijvoorbeeld: “Mijn dochter was net klaar met zwemles en was op zoek naar een leuke sport. Door twee verschillende sporten te hebben uitgeprobeerd, heeft ze haar nieuwe sport gevonden!” Een moeder van een andere deelnemer is blij dat aan een lange zoektocht naar de juiste sport voor haar kind nu eindelijk een einde is gekomen: “Voor mijn zoon waren we eigenlijk al een half jaar op zoek naar een sport, dit was net even het zetje dat wij nodig hadden om ook echt sporten uit te proberen.”

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code