Selecteer een pagina
Snelle realisatie van flexwoningen in Dronten dankzij samenwerking Daiwa House en OFW

11 januari 2024

Snelle realisatie van flexwoningen in Dronten

PERSBERICHT | Oost Flevoland Woondiensten (OFW) start in samenwerking met Daiwa House Modular Europe met de realisatie van flexwoningen aan het Gangboord / de Educalaan in Dronten. Hiervoor tekenden beide partijen een aannemingsovereenkomst. De verplaatsbare woningen met permanente kwaliteit worden vanaf september 2024 geplaatst om nog voor het einde van dit jaar de verhuur in te gaan.

Om de flexwoningen zo snel mogelijk te realiseren, wordt gebruikgemaakt van modulaire bouw. Het is een bouwtechniek waarbij woningen in de fabriek worden geproduceerd en gebruiksklaar worden geplaatst en geïnstalleerd op de locatie. Thijs Linschoten (Accountmanager Woningbouw Daiwa House Modular Europe): ‘’Door modulair te bouwen realiseren we woningen sneller, duurzamer en van hogere kwaliteit. Een duurzaam thuis voor iedereen, dat is ons streven.’’

Planning
De voorbereidingen voor de realisatie zijn in volle gang. Nadat de omgevingsvergunning is verleend, wordt in de loop van 2024 gestart met de bouwplaatsinrichting en het plaatsen van de fundering. Vervolgens worden in de tweede helft van 2024 de woningen geplaatst en verhuurklaar gemaakt. “Normaal duurt de ontwikkeling van een woningbouwproject in Nederland gemiddeld 10 jaar. In samenwerking met de gemeente en Daiwa hebben we hier de kans gepakt om in slechts 1,5 jaar tijd ruim zestig hele mooie en betaalbare woningen toe te voegen,” aldus Noek Pouw (directeur bestuurder OFW).

Dringende woonvraag
Gemeente Dronten en OFW tekenden vorig jaar een samenwerkings-overeenkomst voor de realisatie van de 62 flexwoningen. “We zijn blij dat OFW voor de ontwikkeling al zo snel een partner heeft gevonden”, aldus wethouder Peter van Bergen. “Dankzij deze flexwoningen kunnen we een flinke groep woningzoekenden sneller aan een woning helpen.” Het gaat bijvoorbeeld om jongeren / starters en statushouders in gemeente Dronten. Vanuit de flexwoning kunnen zij op zoek gaan naar een reguliere woning. Dat draagt bij aan het verminderen van de huidige druk op de woningmarkt.

Locatie in het centrum
De twee appartementengebouwen worden geplaatst aan het Gangboord / de Educalaan in Dronten. Het gebied tussen het Almere college, de moskee en het Gangboord wordt heringericht. Dit levert een groene kwaliteitsimpuls op voor het centrum. Dit gebied is hiermee tevens beter bestand tegen klimaatextremen én deze herinrichting levert een bijdrage aan het vergroten van de biodiversiteit. Ook worden de fietsstructuren aangepast, zodat deze logischer aansluiten op de hoofdstucturen.

Foto: © Oost Flevoland Woondiensten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code