Selecteer een pagina
Gemeentehuis Dronten

27 juli 2022

SP Dronten gaat los van landelijke partij

PERSBERICHT | Fractievoorzitter Jeanet Jonker, van de SP in Dronten, heeft burgemeester Gebben erover geïnformeerd dat fractie, wethouder en bestuur van de afdeling hebben besloten de band met de landelijke partij te verbreken en zelfstandig lokaal door te gaan. Reden hiervoor is een slepend conflict dat de afgelopen periode tot een onoverkomelijke verschil van inzicht heeft geleid.

Het ontbreken van landelijke sturing in de regio en de manier waarop de partij met persoonlijke situaties van leden om is gegaan zijn de belangrijkste redenen die ervoor hebben gezorgd dat de Drontense socialisten tot hun besluit zijn gekomen. De SP kampt volgens het bestuur van de afdeling al jaren met verliezen bij verkiezingen, zonder dat hier effectief op gereflecteerd wordt. Tegen de landelijke trend in boekten de lokale socialisten juist winst door hun eigen aanpak en verhaal. Ook woedt er al ruim twee jaar een bestuurlijke crisis in regio Flevoland en voelt de afdeling zich in de steek gelaten door de landelijke partij. Ondersteuning en een menselijke maat ontbreken als het gaat om de persoonlijke situaties van leden.

“Met verdriet nemen wij het besluit om per direct los te gaan van de landelijke partij, en zeggen ons lidmaatschap op. De afgelopen periode heeft in het teken gestaan van conflicten en dit heeft ons allemaal energie gekost” geeft fractievoorzitter Jeanet Jonker namens de fractie aan. “Wij staan pal achter onze idealen, ons eigen verkiezingsprogramma en het coalitieakkoord. Vanzelf sprekend blijven wij ons daarom ook onverminderd inzetten voor de inwoners van Dronten vanuit ons socialistisch gedachtengoed!”, aldus afdelingsvoorzitter Anneke Popa, namens het bestuur. Wethouder Peter Duvekot vult aan: “De kiezer krijgt wat wij hebben beloofd en misschien wel meer, omdat wij ons nu weer helemaal kunnen richten op ons lokale werk. We willen niet mokkend langs de kant staan, maar stellen een daad en nemen deze verantwoordelijkheid volledig.”

De oud SP-ers geven aan dat zij de afgelopen tijd geprobeerd hebben om tot goede oplossingen te komen met de landelijke partij, maar dat dit helaas niet is gelukt. “De afgelopen weken werden onze mails niet eens meer beantwoord. Dat is spijtig, maar voor ons geen reden om de handdoek in de ring te gooien concludeert Duvekot. Vanaf nu verenigen fractie , wethouder en het afgetreden bestuur zich in een nieuw op te zetten lokale socialistische partij en zetten hun werkzaamheden voort.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code