Selecteer een pagina
Sportieve en kunstzinnige activiteiten voor Swifterbantse basisschooljeugd

4 november 2023

Sportieve en kunstzinnige activiteiten voor Swifterbantse basisschooljeugd

PERSBERICHT | Het nieuwe activiteitenprogramma SportArt voor leerlingen van de basisscholen in Swifterbant uit de groepen 4 tot en met 8 start op donderdag 9 november. De Meerpaal organiseert samen met culturele organisaties en sportverenigingen vanaf dan iedere twee weken leuke, en gratis activiteiten na schooltijd. De ene keer is dat een sportieve activiteit op de woensdag en de andere keer een kunstzinnige activiteit op de donderdag.

Van kerstkoekjes bakken tot freerunnen
SportArt wordt in de eerste periode vooral vanuit De Steiger georganiseerd en is altijd van 14.15 tot 15.15 uur. Deelnemers lopen gewoon binnen en hoeven zich dus niet vooraf aan te melden. De eerste kunstzinnige activiteit op donderdag 9 november is kaarten maken. De aftrap van de sportieve activiteiten is op woensdag 22 november. Twee weken daarna is er dan weer op de donderdag een kunstzinnige activiteit (kerstkoekjes bakken) en weer twee weken later op de woensdag een sportieve activiteit. Zo loopt het schema het hele schooljaar door. In de vakanties is er geen SportArt. Sportieve activiteiten die voorbij komen zijn bijvoorbeeld voetballen, volleyballen, handballen, badmintonnen en freerunnen. Deze activiteiten worden soms ook op locatie aangeboden. Bij slecht weer gaan deze buitenactiviteiten niet door.

Ontmoeting en kennismaking
SportArt zorgt ervoor dat de leerlingen van de basisscholen in Swiftertbant hun talenten en passie voor bepaalde activiteiten ontdekken. Ze ontmoeten daarbij nieuwe kinderen en sluiten ook mogelijk nieuwe vriendschappen. De kennismaking met de verschillende meewerkende culturele organisaties en sportverenigingen vergroot de kans op het vinden van een nieuwe hobby.

Meer informatie
Wil je nog meer weten over SportArt, neem dan contact op met André Warners, buurtsportcoach van Sport in Dronten van De Meerpaal. André is te bereiken op telefoonnummer 06 30 99 51 55, maar een e-mail sturen kan ook: andre.warners@meerpaal.nl.

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code