Selecteer een pagina
Sterker in Sport nieuwe partner SV Reaal

11 september 2023

Sterker in Sport nieuwe partner SV Reaal

PERSBERICHT | Vanaf dit voetbalseizoen bundelen Sterker in Sport en Reaal de krachten, ten behoeve van educatie en specialistische begeleiding rondom blessures. Zowel bij de selectie als de jeugd gaat Claudia Wesseling, eigenaresse van Sterker in Sport, aan de slag om voetballers, ouders en trainers meer bewust te maken van de wijze waarop blessurepreventie een vast onderdeel kan zijn bij het voetballen.

Na haar opleiding fysiotherapie is Claudia zich na een aantal jaren gaan specialiseren in de sportfysiotherapie. Na het volgen van de master is zij werkzaam in de eerstelijns fysiotherapie en ziet zij veel sporters. In 2021 startte zij sterker in sport, waarbij zij zich richt op het voorkomen van blessures.

Claudia: “De laatste jaren zie ik dat preventie gelukkig steeds meer aandacht krijgt bij sportfysiotherapie, maar mijns inziens kan dit nog veel meer aandacht krijgen. Naast het herstel, revalidatie en behandeling van blessures zijn er zoveel facetten waar men rekening mee kan houden om juist te voorkomen dat je geblesseerd raakt. Het programma dat ik dit seizoen bij Reaal kan gaan aanbieden gaat juist daarover, en is bedoeld voor de voetballers, ouders en trainers binnen de hele vereniging.”

Sterker in Sport gaat de selectie iedere maand een fysieke training geven, waarbij spelers getraind worden in het sterker maken van hun lichaam, tools krijgen om blessures te voorkomen of ermee om te gaan tijdens trainingen, wedstrijden en in hun vrije tijd. Bijvoorbeeld in combinatie met een traject bij een fysiotherapeut of het sporten in de sportschool. Ook de staf krijgt de begeleiding die daarbij nodig is.
Daarnaast komen er workshops voor ouders van pupillen en junioren, want juist in de groeileeftijd is aandacht voor blessurepreventie een onderschoven kindje. Claudia: “Vaak is dit gewoon gebrek aan kennis en informatie. Wanneer je ouders meeneemt in de wereld van sporten en een lichaam dat in de groei is, kun je ze concreet handvatten bieden om bij klachten- of het voorkomen daarvan, hun kind op een verantwoorde manier te laten voetballen. Er zijn kinderen die naast de voetbaltraining en wedstrijden ook op school of in de buurt nog veel voetballen, omdat ze de sport fantastisch vinden. In de groei is dat soms gewoon een te grote belasting, voor hakken of knieën. Als ouders daar kennis over hebben, kunnen ze er ook beter op letten.” Tijdens de workshops, die in het najaar worden gepland, krijgen ouders van alle jeugdleden begeleiding en informatie over blessures die veel voorkomen in de groei, het herkennen van overbelasting, en hoe hiermee om te gaan.
Naast de ouders ontvangen ook alle trainers bij Reaal een cursus, waarbij zij onder anderen zullen leren hoe ze in trainingen en warming-ups met blessures kunnen omgaan en welke middelen er zijn om in te zetten voor preventie.

Vincent Zaal, voorzitter Voetbalzaken, is erg blij met de samenwerking: “Voor onze vereniging is het van grote waarde dat Claudia met ons gaat samenwerken op dit gebied. Iedere speler, of dit nu selectie of jeugdvoetbal betreft, wil graag voetballen en daarbij zo fit mogelijk blijven. Ik ben nog geen speler tegengekomen die het leuk vindt om op zaterdag op de bank te moeten zitten omdat hij geblesseerd is geraakt. De mix van kennis, informatiedeling en concrete handvatten die Claudia vereniging breed gaat aanbieden bij ons gaat enorme winst opleveren voor het voetballen bij Reaal.”

Sterker in Sport biedt in het partnerschap met Reaal ook specialisme op het gebied van blessure-producten, zoals braces en compressie middelen. “Bepaalde geadviseerde braces zijn misschien prima en kwalitatief goed, maar onhandig of niet toepasbaar bij voetballen. Het is belangrijk om ook de juiste ondersteuningsmiddelen aan te schaffen, passend bij de bewegingen die je moet maken en voor je herstel. Hier adviseer ik dan ook in, op maat en lever de producten ook.”

Via www.sterkerinsport.nl kunnen spelers en sporters materialen en producten bestellen.

Foto: © SV Reaal

 

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code