Selecteer een pagina
De Open Hof in Dronten

3 oktober 2022

Stichting Geschiedschrijving organiseert Polderlezing met Alex Dol

PERSBERICHT | Stichting Geschiedschrijving in de gemeente Dronten organiseert in het kader van de Maand van de Geschiedenis op maandag 10 oktober a.s. een Polderlezing. Alex Dol zal dan spreken over zijn boek ‘Verder dan de Hemel’. Dit alles vindt plaats in de Open Hof in Dronten.

Het boek ‘Verder dan de Hemel’ is een polderroman waarin de inpoldering, de drooglegging en de inrichting van de polder aan de orde komen. De schrijver heeft van het boek meer dan een roman gemaakt. Vier jaar onderzoek en gesprekken met zijn opa liggen eraan ten grondslag. Het boek is op ware feiten gebaseerd. Het is de geromantiseerde beschrijving van het leven van grootvader Nico. De hoofdpersoon is opgegroeid in West-Friesland. Na een verhuizing naar Grootslag komt hij terecht in de Wieringermeer en vandaar in de Noordoostpolder. Uiteindelijk belandt hij in Oostelijk-Flevoland. In het boek spelen doorzettingsvermogen, het geloof in de maakbaarheid van de maatschappij en het vooruitgangsdenken een grote rol. Het laat ook zien dat het wonen in de polder in sterke mate het karakter van opa Nico heeft bepaald. In de presentatie komt naar voren, wat vele andere polderbewoners ook aan den lijve hebben ervaren. Veel herkenning zit in het boek. Dat maakt deze lezing dan ook zo interessant. Ook voor hen die later in de gemeente Dronten zijn komen wonen.

De lezing is gratis toegankelijk, wordt gehouden in de Open Hof in Dronten en begint om 20.00 uur. De koffie of thee bij binnenkomst wordt aangeboden door de Stichting Geschiedschrijving Dronten.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code