Selecteer een pagina
Subsidie helpt bedrijven en organisaties om overvol stroomnet te ontlasten

28 juni 2024

Subsidie helpt bedrijven en organisaties om overvol stroomnet te ontlasten

PERSBERICHT | Provincie Flevoland komt vanaf 1 juli 2024 met een speciale subsidie om bedrijven en organisaties te helpen de problemen met het overvolle stroomnet te tackelen. Het doel van de subsidie is om bedrijven en initiatieven in de gebouwde omgeving de kans te geven om met nieuwe ideeën en oplossingen te komen om de zogeheten netcongestie te verlichten. Zodat de bedrijfsvoering en verduurzaming door kunnen gaan. De regeling is bedoeld om gezamenlijke initiatieven tot stand te brengen, plannen te helpen ontwikkelen en voor de realisatie van oplossingen. De provincie stelt hiervoor de komende jaren een bedrag van 2,2 miljoen euro beschikbaar.

Hard nodig
Gedeputeerde Harold Hofstra merkt dat er bij veel ondernemers behoefte is aan deze regeling: “We zien dat er al veel bedrijven zijn die de gevolgen van het volle stroomnet voelen. Ze kunnen hun bedrijf niet uitbreiden of verder verduurzamen. Voor nieuwe bedrijven is het nu al zo dat ze maanden of zelfs jaren moeten wachten op een aansluiting. Dus deze subsidie is hard nodig om ruimte te creëren op het stroomnet. Die ruimte is niet alleen belangrijk voor onze ondernemers, maar ook voor de nieuwe woningen die we de komende jaren willen bouwen.”

Samenwerking
De subsidie richt zich vooral op bedrijven en organisaties die willen samenwerken. Door bijvoorbeeld hun bedrijfsprocessen op elkaar aan te passen, om zo het stroomverbruik beter over de dag te verspreiden. Of die energie met elkaar willen uitwisselen zonder dat dit het stroomnet opgaat. De provincie laat de invulling hiervan open, zodat ondernemers hopelijk met nieuwe ideeën komen om de druk op het stroomnet te verlichten. De regeling tot het einde van 2029 opengesteld. Per jaar wordt er een subsidieplafond ingesteld. Het subsidieplafond voor 2024 en 2025 wordt tegelijk met de openstelling van de subsidieregels bekendgemaakt. Een jaar na het ingaan van de subsidie vindt er een evaluatie plaats. Voor meer informatie over de subsidie klik hier.

Foto: © Provincie Flevoland

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code