Selecteer een pagina
Suriname en Flevoland gaan samenwerken aan ontwikkeling duurzame voedselketen

7 oktober 2022

Suriname en Flevoland gaan samenwerken aan ontwikkeling duurzame voedselketen

PERSBERICHT | Vrijdag 7 oktober ondertekenden de Ambassadeur van de Republiek Suriname Rajendre Khargi en Commissaris van de Koning Leen Verbeek een intentieverklaring om samen te werken aan de verdere ontwikkeling van een duurzame voedselketen in Suriname.

Kennis en innovaties
Suriname en Flevoland zetten zich vooral in voor het versterken van de kennissamenwerking om zo innovaties te realiseren om de landbouwproductie in Suriname te verduurzamen en te verhogen. Onderwerpen als irrigatie, watermanagement en verantwoorde gewasbescherming in de (organische) landbouw zijn daarbij belangrijk.

Samenwerking
De samenwerking tussen onderzoeksinstituten, de landbouwuniversiteiten en hogescholen van Flevoland en Suriname wordt versterkt en er wordt ingezet op uitwisseling van studenten en docenten. Ook worden Nederlandse en Surinaamse ondernemingen uitgenodigd om samen actief te worden op de Surinaamse agromarkt. Een derde deel van de samenwerking is het inspireren van voedselverwerkers en chef-koks (in opleiding) in productontwikkeling van Surinaamse groenten en kruiden ten behoeve van ziekte preventie. Suriname en Flevoland hebben er vertrouwen in dat de intentieverklaring een begin is van een jarenlange samenwerking.

Foto: Provincie Flevoland – Commissaris van de Koning Leen Verbeek (links) en Ambassadeur van de Republiek Suriname Rajendre Khargi (rechts)

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code