Selecteer een pagina
Synchroonzwemsters Zuiderzeezwemmers succesvol op regionale wedstrijd

17 april 2023

Synchroonzwemsters Zuiderzeezwemmers succesvol op regionale wedstrijd

PERSBERICHT | Op 15 april werd door alle zwemsters van de afdeling Synchroonzwemmen van de Zuiderzeezwemmers met succes deelgenomen aan de Mini-beat. Een regionale wedstrijd waar verenigingen uit Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland deelnemen. Ook de meisjes en jongedames vanuit Dronten en Biddinghuizen.

De wedstrijd bestaat uit 7 categorieën. Emi de Jong kwam met een solo uit in de eerst categorie. Ze was buitengewoon verrast met de gouden medaille, die haar uitvoering op ‘Automatisch’ haar opleverde. Vervolgens kwamen Mia Loor en Willemijn Meijer beide uit met een solo in de tweede categorie. In een sterk deelnemers veld en met twee mooie solo’s kwamen ze op een vijfde en vierde plaats. Yesselin Rowaan mocht haar solo in categorie 3 laten zien. Met ‘This girl is on fire’ wist ze een derde plaats op podium te behalen. In categorie 4 waren Gabriella do Rossario en Jade Braams aan de beurt. Jade zwom zichzelf naar een zilveren medaille met haar uitvoering op ‘Dandelions’.

Na de solo’s volgden duetten. Nienke en Lotte Bezemer zetten een mooi dans in het water neer op de muziek uit Frozen. Het zal niemand hebben verrast, dat de twee zusjes een gouden medaille om gehangen kregen, tot verbazing van beide zwemsters. Ook het duet van Fayenn Vrielink en Jade Braams was goed voor een podium plek. Beide dames waren erg blij met de zilveren medaille. Beide groepsnummers in respectievelijk categorie 2 en categorie 4 vielen helaas net buiten de prijzen, beide goed voor een vierde plek.

Tenslotte kwamen later in de middag de dames uit categorie 7 met een trio in het water. Op muziek ‘The Final Countdown’ zwommen Isa Becker, Ismay Smook en Sophie van de Wal voor een gouden medaille. Een plek die ze dubbel en dwars verdienen. De laatste tonen echode nog na in het zwembad of ze werden direct overstemt met een daverend en welverdiend applaus voor deze drie jongedames.

Foto’s: © Zuiderzeezwemmers

Synchroonzwemsters Zuiderzeezwemmers succesvol op regionale wedstrijd

V.l.n.r.: Sophie van de Wal, Ismay Smook en Isa Becker

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code