Selecteer een pagina
Tentoonstelling kunstwerken Cyril Lixenberg in De Meerpaal

4 oktober 2022

Tentoonstelling kunstwerken Cyril Lixenberg in De Meerpaal

PERSBERICHT | Van 9 oktober tot 6 november wordt er werk van beeldend kunstenaar Cyril Lixenberg tentoongesteld op het binnenplein van De Meerpaal. De Gemeente Dronten schakelde kunstplatform TAAK in met Theo Tegelaers als curator om op deze manier het 50-jarig bestaan van Dronten te vieren. De tentoonstelling zet de buitenbeelden van Lixenberg in perspectief van het rijke oeuvre van de kunstenaar en is gratis te bezoeken.

Al jarenlang is het werk van Lixenberg gezichtsbepalend voor de provincie Flevoland en dan met name Dronten. De samenwerking gaat terug naar 1987, toen de eerste drie beelden van de kunstenaar, op verzoek van de familie Saloms, geplaatst werden op de Ketelmeerdijk bij Ketelhaven. Terwijl Dronten groeide, verrezen er talloze sculpturen van Lixenberg langs belangrijke invals- en doorgangswegen.

Alle buitenwerken zijn opnieuw gefotografeerd door Lixenbergs dochter, Dana, en te bewonderen als onderdeel van de expositie. Hierin zijn ook verhalen van bewoners en een geactualiseerde routekaart opgenomen. De tentoonstelling wordt op zondag 9 oktober om 15.00 uur geopend door familie van Lixenberg samen met een afgevaardigde van de Gemeente Dronten.

Crowdfunding
De organisatoren ontvingen een budget van de gemeenteraad, evenals bijdragen van een aantal cultuurfondsen. Ook doen zij ook een beroep op sponsoren middels crowdfunding. De tentoonstelling komt immers tot stand met uitgebreide participatie van velen binnen en buiten Dronten. Dit past in de geest van Cyril Lixenberg zelf, die beeldende kunst zoveel mogelijk van en voor de mensen wilde laten zijn. Het project ondersteunen met een donatie kan via voordekunst.nl.

Foto: Dana Lixenberg

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code