Selecteer een pagina
The Billy Joel Experience komt naar Dronten

3 januari 2023

The Billy Joel Experience komt naar Dronten

PERSBERICHT | Billy Joel’s originele saxofonist Richie Cannata komt op 22 januari naar Nederland om met The Billy Joel Experience een uniek concert te geven in De Meerpaal, zijn enige concert in Nederland! Richie maakte deel uit van de legendarische band die Billy Joel (USA) boven zichzelf liet uitstijgen vanaf het album Turnstiles via The Stranger langs 52nd Street uitkomend bij Glass Houses.

Tegenwoordig tourt Richie nog steeds met twee andere leden van deze oorspronkelijke bezetting, Liberty DeVitto en Russel Javors, onder de toepasselijke naam ´The Lords of 52nd Street´. Het repertoire waarmee de meester doorbrak en de echte ‘Billy Joel Sound’ komt van deze band, van deze musici. De historische saxofoonsolo’s zijn dus nagenoeg allemaal van Richie Cannata.

Alexander Broussard is met The Billy Joel Experience uitgegroeid tot dé Billy Joel Tribute van Nederland. Grote doorbraak volgde na het bereiken van de finale van SBS6 The Tribute met een optreden voor een uitverkocht Ziggo Dome. Het succes werd vervolgd met een uitgebreide theater-, festival- en clubtour waarmee hij nu ook De Meerpaal aandoet.

Richie Cannata was dermate onder de indruk van deze band dat hij meteen inging op de uitnodiging een keer mee te spelen tijdens een concert in Nederland. Alexander stond tijdens een bliksembezoek aan New York al meteen met de man op het podium voor een zinderende vertolking van New York State of Mind. En nu komt Richie dus hier op het podium voor een complete show met The Billy Joel Experience!

Klik hier om je kaarten te kopen voor dit unieke concert!

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code