Selecteer een pagina
Theaterschool KARAKTER sluit theaterseizoen af met spetterende voorstellingen

6 juli 2024

Theaterschool KARAKTER sluit theaterseizoen af met spetterende voorstellingen

PERSBERICHT | De maand juni stond bij Theaterschool KARAKTER van De Meerpaal volledig in het teken van hun eindvoorstellingen. Met indrukwekkende optredens van verschillende musicalgroepen, zowel jong als oud, werd het seizoen op een memorabele manier afgesloten.

Musical klas Kids 2: The Phantom of De Meerpaal
Op 15 juni speelden de leerlingen van Musical klas Kids 2 hun voorstelling ‘The Phantom of De Meerpaal’. Het spannende verhaal over een geest die rondwaart in de orkestbak van De Meerpaal zorgde voor veel verrassingen. De jonge talenten, waarvan sommigen zelfs voor het eerst op het podium stonden, wisten met hun spel, dans en zang het publiek te overtuigen en kregen dan ook een groot applaus na afloop. Complimenten als “Wat zijn jullie enorm gegroeid in jullie spel”, “Zo goed gedaan!” en “Wat een leuk origineel stuk” waren terecht. Het was een dag met een gouden randje die velen nog lang zal bijblijven. En the Phantom… die werd gelukkig ontmaskerd en zo keerde de rust in De Meerpaal terug.

Musical Produktiegroep Volwassenen: Kamp Gelderhoek
Op 23 juni bracht de volwassenengroep hun indrukwekkende voorstelling ‘Kamp Gelderhoek’ op de planken. Dit indrukwekkende en ontroerende verhaal over de Roma en Sinti tijdens de Tweede Wereldoorlog wist het publiek van begin tot eind te raken. De spelers brachten hun rollen met zoveel overtuiging en passie dat het onmogelijk was om niet meegezogen te worden in het verhaal. Elke scène kwam tot leven door het hoge niveau van hun zang en acteerwerk, wat een diepe indruk maakte op alle aanwezigen.

Jeugd- en jongerengroepen: Diverse voorstellingen
Op 29 juni speelden de jeugd- en jongerengroepen hun eindvoorstellingen in de Grote Zaal van De Meerpaal. De Musicalklas Jeugd speelden ‘Petra en de Wolf’, een bewerking van het bekende muzikale sprookje. De Musicalklas Jongeren namen het podium over met een spannend verhaal dat zich afspeelde in een duister, leeg en verlaten attractiepark. De Productiegroep Musical Spelen speelden het stuk ‘Break-Out’ over een groep gevangenen. Voor een aantal jonge spelers was dit de eerste ervaring op zo’n groot podium, compleet met grime, haarstyling, belichting en headsets. Na een jaar hard werken en repeteren, was het applaus na de voorstellingen het grootste compliment voor deze jonge talenten.

Met deze voorstellingen heeft Theaterschool KARAKTER wederom bewezen een broedplaats te zijn voor talent en creativiteit. Er wordt nu al uitgekeken naar het volgende seizoen vol nieuwe en inspirerende theaterproducties.

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code