Selecteer een pagina
Tips van Donker Groen en OFW uit de OFWtuinkamer

7 april 2023

Tips van Donker Groen en OFW uit de OFWtuinkamer

PERSBERICHT | Het voorjaar is begonnen en daarmee vraagt ook de tuin om wat meer aandacht. Daarom nodigde Oost Flevoland Woondiensten (OFW) haar huurders uit om naar de OFWtuinkamer te komen op woensdag 5 april. Samen met de hoveniers van Donker Groen gaven ze tips over het eenvoudig onderhouden van de tuin. Als dank voor hun komst, kregen huurders een vaste plant cadeau voor in de tuin of op het balkon.

“We vinden het belangrijk om ook op deze manier in contact te komen met onze huurders. Gewoon even een praatje maken en ophalen wat huurders belangrijk vinden”, aldus de wijkbeheerder van OFW. Uit de gesprekken met de huurders bleek, dat zij het tuinonderhoud en een nette omgeving belangrijk vinden, maar dat het voor sommigen ook een opgave is. Bijvoorbeeld vanwege lichamelijke ongemakken. “Daarom zou ik eigenlijk wel willen verhuizen naar een appartement”, aldus een huurder. “Ik vind het moeilijk om buren om hulp te vragen bij het tuinonderhoud. Zij hebben misschien wel meer lichamelijke ongemakken dan ik.”

Wonen doen we samen
Om huurders een helpende hand te bieden, heeft OFW het afgelopen jaar meerdere Doe-Dagen georganiseerd. Tijdens zo’n dag helpen buurtbewoners elkaar in het netjes maken van de voor- en achtertuin en het onkruidvrij maken van de stoepen en stegen. Ook draagt dit bij aan de saamhorigheid van een wijk. Huurders die ook graag de buurt netjes willen maken, kunnen een Doe-Dag aanvragen via de website van OFW: ofw.nl/doe-dag

Foto: © Oost Flevoland Woondiensten

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code