Selecteer een pagina
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour

17 april 2024

Tulpen Kunst Route met unieke audiotour

PERSBERICHT | De organisatie van Tulpen Route Flevoland heeft zich in het kader van haart tienjarig bestaan geen enkele moeite bespaard om er iets bijzonders van te maken. Naast de gebruikelijke fraaie auto, fiets en wandelroutes werd er een vierde route in het leven geroepen: de Tulpen Kunst Route.

Zaterdag jl. vond de officiële aftrap plaats in het Stadscentrum SuyderSee door de onthulling van het JunkArt kunstwerk ‘Tulp’ op het Havenplein. Deze reusachtige tulp is van de hand van Patrick Visser en geheel vervaardigd uit schroot. Door het centrum is een rondgang uitgezet langs 39 deelnemende winkeliers, bij elk van hen is een kunstwerk, gerelateerd aan de tulp, te vinden. De Tulpen Kunst Route is eenvoudig te volgen via een speciaal voor dit evenement ontworpen audiotour.

App downloaden
Om deze audiotour te gebruiken heeft u de App ECHOES.xyz nodig. Deze is te vinden door de QR-code bij een van de kunstwerken te scannen. De tour heeft geen vast begin- of eindpunt. Men kan dus ook in delen van de audiotour genieten. De audiotour hoeft maar 1 keer aangezet te worden, daarna beweegt het geluid met u mee. Tijdens het gebruik kunt u op de kaart zien waar u loopt, welke audio-velden er om u heen zijn en welke kunstwerken er in elk veld besproken worden. De audiotour is een ware klankbelevenis en is vervaardigd door klankkunstenaar Remco de Kluizenaar. Natuurlijk wordt er ook de nodige informatie over het betrokken kunstwerk en de kunstenaar verstrekt. De audiotour is beschikbaar t/m 5 mei 2024.

Foto: Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code