Selecteer een pagina
Hans Maris

30 juni 2023

Uitermate succesvol theaterseizoen bij De Meerpaal

PERSBERICHT | In seizoen 2022/2023 wisten meer dan 24000 bezoekers de weg naar het theater van De Meerpaal in Dronten te vinden. Dit aantal lag na 2009 nog niet eerder zo hoog en zorgt voor veel optimisme in aanloop naar de start van het nieuwe programma in september. “We zijn enorm blij dat de Drontenaren de weg naar het theater weer hebben gevonden. In het seizoen 2019-2020 liep het ook al als een trein maar toen kwam Corona. Wat een opsteker dat het eerste ‘normale’ seizoen er één met zoveel bezoekers is”, aldus directeur-bestuurder Hans Maris.

Op 25 juni is het theaterseizoen in stijl afgesloten met Herman van Veen, waarna de balans kon worden opgemaakt. De interesse in kaarten laat zien dat een gevarieerd programma met zowel ‘bekend’ als ‘talent’ de inwoners van de gemeente Dronten (en ver daarbuiten) kan inspireren tot theaterbezoek. Het laat zien dat de behoefte aan cultuur onverminderd groot of zelfs gegroeid is en dat De Meerpaal de plek is waar men dit wil ervaren. Hans Maris: “Het theater in De Meerpaal is een waardevolle voorziening in Dronten. Het theater draagt bij aan het woonplezier, aan ontspanning en vermaak maar ook aan het leggen van sociale contacten en persoonlijke ontwikkeling”.

In 2023/2024 lijkt de positieve trend zich voort te zetten. Voor een relatief groot aantal voorstellingen zijn de laatste kaarten inmiddels in de verkoop, maar toch valt er voor zowel jeugd als volwassenen nog genoeg te kiezen. Van cabaretier Jochem Myjer tot een tribute band als The Chicago Funk en grote familievoorstellingen als Disney’s Winnie de Poeh; ook het nieuwe programma herbergt de kracht om te inspireren, te vermaken, te verbinden en te laten groeien.

In de eerste seizoenshelft spelen onder meer grote namen als Henry van Loon (13 oktober), Tineke Schouten (15 en 16 november) en Huub van der Lubbe (in De Man Van La Mancha, 2 en 3 december) in De Meerpaal.

Het gehele theaterprogramma voor 2023/2024 ontdek je via www.meerpaal.nl of via de theaterbrochure, gratis mee te nemen bij het Serviceplein.

Foto: © De Meerpaal

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code