Selecteer een pagina
Station Dronten

18 september 2022

Vanaf midden december weer treinen tussen Lelystad en Dronten

PERSBERICHT | De verwachting is dat het treinverkeer tussen Lelystad en Dronten vanaf medio december weer opgestart kan worden. Over een traject van zeven kilometer moeten onder andere bovenleiding, kabels, seinen en relaiskasten vervangen worden. De kosten lopen in de miljoenen.

Onderzoek op locatie
De schade is het gevolg van het TenneT-incident op vrijdag 2 september nabij Swifterbant waarbij de hoogspanningskabel te dicht bij de bovenleiding is gekomen en voor overslag heeft gezorgd. In de afgelopen dagen hebben we onderzoek gedaan op locatie en eerste herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Daaruit blijkt dat over een groot stuk infra herstel nodig is.

Alles op alles
We verwachten dat medio december de treinen weer kunnen rijden tussen Lelystad en Dronten. “We zetten echt alles op alles, omdat we het belangrijk vinden dat de treinen zo snel mogelijk weer kunnen rijden”, aldus regiodirecteur Harro Homan. “Gezien de omvangrijke schade is medio december de snelste mogelijkheid.”

Tegelijk is er op dit moment een sterk verstoorde markt voor materialen en personeelsschaarste, die ook de spoorsector raakt. Tussentijds wordt voortdurend de voortgang gemonitord en bijgestuurd waar nodig en mogelijk. De haalbaarheid van deze prognose zal worden bijgesteld indien het sneller kan of later noodzakelijk is.

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code