Selecteer een pagina
Verslag politiek café CDA Dronten op 19 juni bij Moellies

23 juni 2023

Verslag politiek café CDA Dronten op 19 juni bij Moellies

PERSBERICHT | Verenigingen vormen de kracht van onze samenleving, maar hebben het op dit moment zwaar door gestegen energieprijzen, tekort aan vrijwilligers en ingewikkelde regelgeving. Er wordt zoveel van bestuurders gevraagd, dat steeds meer vrijwilligers afhaken.

Het openen van een bankrekening, de inschrijving van de bestuurders bij de KvK, het aanvragen van een vergunning voor een klein evenement, tegenwoordig moet je bijna afgestudeerd zijn om het allemaal nog te snappen. Dat moet anders!

CDA 2e Kamerlid Inge van Dijk ging maandag 19 juni tijdens het politiek café van CDA Dronten in gesprek met bestuurders van lokale (sport)verenigingen en stichtingen. Als Tweede Kamerlid heeft ze een visie geschreven ‘Vereniging Nederland’, met 17 concrete acties. Inge van Dijk trekt dit jaar het land door om de lijst met acties aan te vullen. Inge is ervan overtuigd dat het anders kan: “Met vrijwilligers en verenigingen als onze ogen en oren, met onze raadsleden, bestuurders en met collega’s in de Tweede Kamer die vrijwilligers en verenigingen een warm hart toedragen. Niet om meer wetten en regels te maken, maar om ruimte te maken. Ruimte voor elkaar voor minder ik en meer wij!”

Verenigingen zijn geen ondernemingen die winst willen maken. Het gaat om mensen die zich vrijwillig en onbetaald inzetten voor elkaar; voor hun sport, vak, hobby of ander maatschappelijk doel. De winst waarvoor ze gaan is 100% maatschappelijke winst.

Het was een boeiende en inspirerende avond!

Benieuwd naar de visie ‘Vereniging Nederland’ ? U vindt hem hier.

Foto’s: CDA Dronten

Verslag politiek café CDA Dronten op 19 juni bij Moellies Verslag politiek café CDA Dronten op 19 juni bij Moellies

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code