Selecteer een pagina
Beeldvormende raadsvergadering 10 november 2022

14 november 2022

Video | Beeldvormende raadsvergadering 10 november 2022: Minicontainers

Donderdag 10 november was er een beeldvormende vergadering. Op verzoek van de VVD Dronten stond o.a. op de agenda de minicontainers. Daar willen zij graag over worden bijgepraat.

Sinds november 2021 wordt voorafgaand aan het oordeelsvormende debat ‘beeldvorming’ als zelfstandige vergadering ingepland bij raadsvoorstellen of andere onderwerpen. Daarbij draait het voor raadsleden om inlezen, luisteren en vragen stellen. Aan beeldvormende vergaderingen kunnen ook stakeholders en inwoners deelnemen die graag willen meepraten over een onderwerp. Tijdens beeldvorming draait het niet om het politieke debat. Raadsleden gebruiken de vergadering om zich te laten informeren over een bepaald onderwerp en nemen (nog) geen (definitieve) politieke standpunten in. De gesprekken in de beeldvorming zijn geen politieke standpunten van de fracties en hebben nog een vrijblijvend karakter.

In dit kader was het 10 november een bijzondere vergadering, want het besluit over de minicontainers staat al vast en is geregeld in het Grondstoffenbeleidsplan, Beleidsvisie duurzaam afvalbeheer 2021-2025.

In de compilatie leidt de dhr. L. Kramer van de VVD Dronten het onderwerp in door uit te leggen waarom zij het geagendeerd hebben. Achtereen volgens hoort u eerst twee bewoners van onze gemeente die vragen/opmerkingen hebben over dit onderwerp.

Van de politiek reageren de volgende partijen:

Antwoorden op de vragen worden gegeven door de verantwoordelijke wethouder Lazise Hillebregt.

Tevens kunt u hieronder een registratie van de volledige vergadering bekijken.

Foto’s en video’s: De DronterReporter

 

Hieronder een compilatie van deze vergadering:

 

 

Hieronder de hele vergadering:

 

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code